Helligdagsfreden

Tar oppgjør med «gressklipperterroristene»

Tidligere lensmann Svein Engen er lei av lurveleven på søndager, og freser på Facebook.

MANER TIL SØNDAGSRO: Tidligere lensmann i Aurskog-Høland, Svein Engen, går til kamp for helligdagsfreden. Foto: NTB/Scanpix
MANER TIL SØNDAGSRO: Tidligere lensmann i Aurskog-Høland, Svein Engen, går til kamp for helligdagsfreden. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Politikontakt Svein Engen ble forbanna over «gressklipperterroristene» og sa klart fra på Facebook. Nå går han til kamp for helligdagsfreden, skriver indre.no.

- Helligdagsfreden har vært trua lenge. Jeg mener folk skal tenke seg om før de fyrer opp plenklipperen. Det er en tendens i samfunnet at folk mener de kan gjøre som de lyster, sier Engen til Dagbladet.

Den tidligere lensmannen i Aurskog-Høland forteller at han nylig tok Facebook til hjelp i ren frustrasjon.

Facebook-innlegg

- Jeg satt her en søndag og reflekterte over hvorfor det er så mye lurveleven på en søndag. Jeg lurer på om det begynner å minke på sunn fornuft og generell folkeskikk i samfunnet.

På Facebook skrev Engen:

«Endelig er det stille i bygda. Det er søndag, og den siste gressklipperterroristen har gått til ro. Hva er det som gjør at noen mennesker tror det er greit å kjøre rundt på plentraktorer, gressklippere, kantklippere og annen styggedom på en søndag?»

- Jeg er ikke religiøs, men er av den oppfatning at alle trenger en dag i uka som er stille. Vi trenger en dag hvor vi kan sette oss ned, slappe av og reflektere litt, sier Engen og utdyper:

- Politiet skal ikke bruke sine ressurser på dette, og jeg er ikke tilhenger av at det skal bøtelegges i hytt og pine. Jeg ønsker bare at folk skal begynne å tenke seg om, sier han til Dagbladet.

Bøndene går fri

Engen, som både har vært lensmann sjøl, og som i dag er politikontakt ved Aurskog Høland lensmannskontor, understreker overfor indre.no at det ikke er bøndene han vil til livs.

- At de kjører, er greit. Dette har ikke noe med dem å gjøre, sier han og legger til:

- Men blant villaeiere og på hyttefelt snekres og sages det. Det putrer og går hele tida! Hva med å tenke litt på andre?