Michael Bloomberg

Tar oppgjør med politikere som benekter fakta: - Hva i helvete skjedde?

Den kjente forretningsmannen Michael Bloomberg (76) mener sannheten var en av USAs beste virkemidler under den kalde krigen.

VIL HA SLUTT PÅ FALSKE NYHETER: En av USAs aller rikeste vil ha slutt på falske nyheter fra amerikanske politikere. Foto: NTB scanpix
VIL HA SLUTT PÅ FALSKE NYHETER: En av USAs aller rikeste vil ha slutt på falske nyheter fra amerikanske politikere. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er midt i en epidemi av uærlighet og en endeløs flom av løgner.

Det sa Michael Bloomberg, milliardær og tidligere borgermester i New York, under en tale på Rice University i Houston lørdag.

Foran nesten 2000 studenter, som lørdag ble uteksaminert ved universitetet, sa han at de tidligere presidentene George Washington og Abraham Lincoln ikke bare har blitt hedret for sine prestasjoner, men også for sin ærlighet.

- Men når vi ser på byen som bærer Washingtons navn, er det vanskelig å ikke lure på følgende: Hva i helvete skjedde?, sa han under talen, gjengitt på universitetets nettside, først omtalt av The Guardian.

Sannhet som trussel

Bloomberg er grunnlegger og administrerende direktør av medie- og finansimperiet Bloomberg, og er i dag en av åtte menn som til sammen eier like mye som halve menneskeheten. Formuen hans var i 2017 på 343 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer