Pride-markering i Oslo:

Tar oppgjør med religiøse ledere

Stortingspresidenten er blant dem som taler under solidaritetsmarkeringen for Pride i Oslo. Her ber han alle ta et oppgjør med hatet, og påpeker at å være skeiv ikke handler om religion eller hudfarge.

NÅ: Det er ventet et massivt oppmøte når Oslo Pride arrangerer solidaritetsmarkering for terroren i ... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag arrangeres det regnbuetog i Oslos gater og solidaritetsmarkering på Kontraskjæret i regi av Oslo Pride.

Blant dem som taler under markeringen, er stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap).

I talen tar han et oppgjør med hatet mot skeive og henvender seg spesielt til ledere for trossamfunn med det ansvaret han mener de har.

Første gang

- Takk for at dere er dere. Takk for at dere alltid står opp for de frie og demokratiske verdiene vårt land bygger på også i mørke tider der mange er forbanna, lei seg, skuffa og redde. Takk for at dere viser så tydelig hva vi står sammen om her i dag, åpner Gharahkhani sin tale med.

Han fortsetter med at vi i april markerte at det var 50 år siden Norge opphevet loven som sa at homofili var forbudt. Få dager før masseskytingen hadde også pride-flagget blitt heist utenfor Stortinget for første gang.

- Uka etter ble øyene våre igjen fylt med tårer. Denne gangen av sorg, sinne og redsel. Det som skjedde utenfor Per på Hjørnet og London pub i sommer, viser at vi aldri kan ta demokratiske verdier og friheter for gitt, sier Gharahkhani.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.