Tar oppgjør med romkameraten: - Jeg er sint

Han grunnla Facebook sammen med Mark Zuckerberg. Nå vil han rive selskapet i filler.

RADIKALT FORSLAG: Facebook-sjef Mark Zuckerberg er under press. En av medgrunnleggerne av Facebook, Chris Hughes, mener det er på tide at selskapet splittes av amerikanske myndigheter. Foto: Rex Shutterstock og Damon Winter / The New York Times
RADIKALT FORSLAG: Facebook-sjef Mark Zuckerberg er under press. En av medgrunnleggerne av Facebook, Chris Hughes, mener det er på tide at selskapet splittes av amerikanske myndigheter. Foto: Rex Shutterstock og Damon Winter / The New York Times Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Historien om Facebook som oppstartsselskap er av det utrolige slaget. Fra studentboligene på eliteuniversitetet Harvard, klekket Mark Zuckerberg ut ideen om å lage et internettbasert sosialt nettverk for studenter.

Han og kompisene satte i gang å kode. Til slutt vokste «The Facebook» både ut av studenthybelen og også langt ut av universitetene.

I dag, 15 år og tre måneder etter, er Facebook et sosialt møtested for hele verden med over 2,3 milliarder månedlige brukere og et av verdens mest verdifulle selskaper.

- Ukontrollert makt

Det er blitt for stort, mener en av medgründerne Chris Hughes. Han delte studentbolig med nettopp Mark Zuckerberg på Harvard i åra da Facebook ble grunnlagt og jobbet i selskapet i flere år etter.

I en kronikk i New York Times i dag tar Hughes et knallhardt oppgjør med sin tidligere venn, sjef og studiekamerat, Mark Zuckerberg.

- Mark er fortsatt den samme personen jeg så klemme sine foreldre da vi gikk på skolen sammen (...). Han er menneskelig. Men det er akkurat denne menneskeligheten som gjør at hans ukontrollerte makt så problematisk. Marks makt er helt utrolig. Større enn noen andre i privat sektor eller myndighetene, skriver Hughes, og peker på Facebooks eierskap av både Messenger, Instagram og WhatsApp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer