Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar over nettspillkontoen din

\'World of Warcraft\'-spillere advares mot dataorm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Et nytt virus som stjeler passord tar sikte på å selge egenskapene og de virtuelle eiendelene til spillfigurene dine, ifølge InformationWeek.

Den trojanske hesten, som virus av denne typen kalles, PWS.Win32.WOW.x sprer seg raskt og angriper World of Warcraft-spillere.

- Win32.WOW er en klar indikasjon på at virusprogramerere ser etter alt som kan involvere penger, sier Govind Rammurthy som er sjef i sikkerhetsselskapet MicroWorld. Selskapet holder til i USA, Tyskland og Malaysia.

Selger for ekte penger

Ved å bryte seg inn på Warcraftkontoen til spillere kan man stjele og selge våpen og andre eiendeler spillerne har fått tak i. Disse objektene går for store penger på internett. Spillerne mister da våpen og eiendeler de har i spillet og må starte om igjen. Å selge slike egenskaper er allerede stor butikk, selv om Blizzard Entertainment, som gir ut World of Wacraft har lagt ned forbud mot det. I dag gjøres det gjennom uoffisielle sider.

Store penger

Viruset sprer seg gjennom fildelingssystemer og e-post, men kan også infisere gjennom nedlasting av programvare fra nettet.

- Det er kanskje mindre penger i dette enn å stjele bankkontoer og kredittkortnummer... [men], nettkriminelle klager ikke så lenge offeret er lett og det er mange av dem, sier Rammurthy i en uttalelse fra selskapet.

VIL HA VÅPNENE DINE: Trojanske hester vil hacke kontoen til Warcraftspillere. Flere tusen mennesker spiller hver dag.
SELGER OVER NETT: Når hackeren har kontroll over spillkontoen din kan hun eller han selge eiendeler fra spillet til andre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media