Tar påstandene alvorlig

Ambassaden har tatt ny kontakt med faren til Rahila etter torturpåstandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ISLAMABAD (Dagbladet.no): I går avslørte Dagbladet.no at politiet innrømmer at de bruker tortur mot fangene som er fengslet mistenkt for drapet på Rahila Iqbal. Ambassaden har undersøkt påstandene på nytt.

- Det er meget beklagelig dersom dette foregår. Vi har vært aktive i forhold til dette spørsmålet og sagt fra til pakistanske myndigheter hva vi mener om slike metoder, sier Alf Arne Ramslien som er fungerende ambassadør i Islamabad mens ambassadøren er på ferie.

- Men vi har snakket med Rahilas far på telefonen i dag. Det kom ikke frem noe i den samtalen som tilsier at vi skal møte ham på nytt. Han må selv få velge hva og når han vil ta opp ting med oss. Vi forventer at vi tar ny kontakt med ham etter rettssaken i morgen

Onsdag fremstilles de tre mistenkte for varetektsfengsling for tredje gang. Først fikk de fem dagers arrest og i går fikk de under sterk tvil to dager til i arrest. Politiet er nå under sterkt press for å finne nye bevis i saken, noe som i praksis må skje i dag.

Godtar avhør

Dagbladet.no har i dag snakket med Rahilas ektemann, Ahmad, på telefon fra Sverige. Han sier han selv har tatt kontakt med ambassaden etter at han hørte at pakistansk politi ville avhøre ham.

- Jeg har ikke noe i mot å bli avhørt, men jeg vil at det skal skje i Norge. Jeg vil ikke dra til Pakistan, det er for stor risiko for meg. Jeg håper politiet etterforsker saken nøye, sier han til Dagbladet.no.