Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar permisjonen i Syden

Langtidsferie i sol og varme frister stadig flere. Det er ikke lenger bare pensjonister som gjør som trekkfuglene og drar sørover i vinterhalvåret. Mange benytter mamma- og pappaperm til å reise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten halvparten av alle nordmenn kunne tenke seg å tilbringe vinterhalvåret i Syden som pensjonist. Langtidsreise er mer enn en ferie, det er en måte å leve på.

På egen hånd

Stadig flere bruker mamma- og pappapermisjonen til å reise på langtidsferie til utlandet. I tillegg til sol og varme knytter det også familien sammen. En gyllen anledning til å oppleve noe med familien, sier mange. De fleste som reiser i forbindelse med svangerskapsperm, reiser på egen hånd. Finner fram til fine steder via kjente og familie. Samler erfaringer fra andre som har gjort noe tilsvarende.

Det er blitt så vanlig at for eksempel DnB markedsfører nettbank nettopp for dem som tar pappapermisjon i utlandet.

- Et tilbud som vi har fått stor respons på, sier informasjonssjef Tore Dyrdahl i DnB.

Pensjonister

- Morgendagens eldre er våre dagers Syden-farere, sier forsker Anne Helset ved NOVA, Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring. De som velger et fast sted for vinteropphold i Syden, velger steder de kjenner fra tidligere ferier. Folk finner seg gjerne sitt yndlingssted i Syden som 40- 50-åringer.

En spørreundersøkelse MMI gjorde for NOVA, ga som svar at hele 47 prosent av alle nordmenn mellom 40 og 59 år kunne tenke seg å tilbringe vinteren i Syden som pensjonister.

Det får konsekvenser både for norske og spanske myndigheter, sier Anne Helset.

HVIL FOR YNGRE: De eldre startet trim-trenden; nå kopierer de unge også seniorenes reisevaner.