- Tar personlig lærdom

Gerd-Liv Valla tar ansvaret for håndteringen av Yssen-saken. - Jeg har en tøff lederstil, innrømmer Valla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På pressekonferansen i dag gjentar Gerd-Liv Valla unnskyldningen til alle som føler seg dårlig behandlet av henne. Hun tar også selvkritikk i forhold til hvordan hun har håndtert Yssen-saken, men har foreløpig ikke planer om å gi Yssen en personlig beklagelse.

- Det viktigste har vært å håndtere saken innenfor vårt organ så langt, sier hun.

Valla går ikke inn i detaljene rundt saken, men sier at hun har tatt personlig lærdom av det som har skjedd, og vil evaluere saken videre.

- Utfordringen er å være en tøff LO-leder og samtidig en omsorgsfull arbeidsgiver, sa en tydelig preget Valla.

Hun sier også at hun tar personlig ansvar for hvordan LO har håndtert saken den siste uka, og beklager at saken har gått ut over organisasjonen.

- Jeg vil lære av denne situasjonen, for at LO skal bli en bedre organisasjon for å kjempe for sine medlemmer, sier Valla.

Avviser løgnanklager

Valla avviser på det sterkeste beskyldningene fra tidligere statssekretær Berit Reiss-Andersen om at Valla har løyet for å få henne til å fortsette som statssekretær

PÅ PRESSEKONFERANSEN: En tydelig preget LO-leder Gerd-Liv Valla.
PÅ PRESSEKONFERANSEN: En tydelig preget LO-leder Gerd-Liv Valla. Vis mer

- Jeg avviser at jeg løyet i denne saken, men jeg ønsker ikke å blande sammen denne saken med den aktuelle situasjonen i LO, er alt Valla vil si, selv om hun har med seg et notat om saken.

Hun vil heller ikke diskutere sine verv i Arbeiderpartiet fremover, og vil at Ap skal vurdere dette.

- Det som har vært brennende viktig, er å tenke på forholdet til LO og våre medlemmer, sier hun. 

Vil legge om lederstilen

På pressekonferansen i ettermiddag, gjentar Valla at hun opplevde Ingunn Yssens uttalelser til VG i forrige uke som veldig vanskelige.

- Jeg ser i ettertid at det vi gjorde i pressekonferansen forrige torsdag og i den skriftlige redegjørelsen vi kom med, kan oppleves som lite følsomt. Dette tar jeg selvkritikk på. Forsvaret vårt ble i stedet et angrep, sier Valla.

Valla sier hun vil vurdere sin egen lederstil fremover.

- Jeg vet at jeg er er en krevende leder, som setter høye krav til meg selv og de ansatte. Jeg er direkte, og kan nok oppfattes som tøff. Enkelte medarbeidere kan oppfatte dette utilsiktet sterkt, innrømmer Valla.

Valla ønsker også at Statens arbeidsmiljøinstitutt gjennomfører en arbeidsmiljøundersøkelse i LO i løpet av kort tid.


Vurderte aldri å gå av
Pressekonferansen i dag er den første siden torsdag forrige uke, da Valla tilbakeviste all kritikk fra Ingunn Yssen.

Det er allerede klart at sekretariatet i LO gir Gerd Liv Valla støtte til å fortsette som LO-leder. Valla sier også at hun aldri har vurdert å slutte som LO-leder.

Hele sekretariatet støtter seg til unnskyldningen, og ønsker ikke at Valla trekker seg. Forutsetningen skal være at hun beklager på pressekonferansen i ettermiddag, opplyser

representanter til NA24. Etter det VG erfarer, gråt Valla da hun møtte toppledelsen i LO i ettermiddag.

Til Dagsavisen har Valla allerede gått ut med en unnskyldning til personer som kan føle seg dårlig behandlet av henne. Hun tok også selvkritikk på måten hun har håndtert Yssen-saken.

Saken oppdateres.