Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tar raseriet inn på Stortinget

Siden Rødts første og eneste representant kom inn på Stortinget i fjor, har han kastet en minister og nesten provosert fram en regjeringskrise.

I MEDVIND: Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil få med seg fagbevegelsen på å dra Arbeiderpartiet til venstre. Foto: Nina Hansen
I MEDVIND: Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil få med seg fagbevegelsen på å dra Arbeiderpartiet til venstre. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møter Rødt-leder Bjørnar Moxnes på den lokale badestranda Katten, like nedenfor nabolaget på Nordstrand, hvor han vokste opp.

- Jeg har vært her hver sommer nesten hele livet. Helt fra jeg stabba rundt på den stranda hvor det er langgrunt, til ungdomsåra på den andre sida hvor det er stupebrett og svaberg. Nå har jeg med mine egne barn hit, sier Moxnes.

For fire år siden flyttet 36-åringen tilbake til barndomshuset på Nordstrand, men han har bodd i Oslo hele livet. Han kom inn i Oslo bystyre i 2011, og tok over som leder av Rødt året etter.

- Hvordan har din første periode på Stortinget vært?

- Det har vært spennende. Vi har fått til mer enn vi trodde var mulig i et parlament med borgerlig flertall og én representant. Vi så for oss at vi først og fremst fikk en talerstol, men vi har jo fått noen viktige politiske seiere bare på første halvåret, sier Moxnes. Han fortsetter:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?