Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar saken mot BA-HR

Harald Stabell overtar som advokat for Kari Breirem i hennes avskjedigelsessak mot advokatfirmaet BA-HR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 56 år gamle kvinnen ble 16. januar avskjediget som direktør i BA-HR etter å ha vært suspendert siden 21. november i fjor.

Stabell, som har erfaring fra en lang rekke arbeidsrettssaker, har ennå ikke fått tilgang til saksdokumentene, men hadde et møte med Kari Breirem i går ettermiddag.

- Hun ble opprørt etter å ha lest redegjørelsen. Breirem mener den er full av usanne påstander og at BA-HR nå gjør alt de kan for å sverte henne. Hun ser på dette som en hevnaksjon som vil ødelegge hennes framtid i arbeidslivet. Jeg ønsker ikke å prosedere dette videre nå, men jeg må umiddelbart vurdere tiltak for å stoppe BA-HRs uthenging av Breirem på sitt nettsted. Her har de lagt ut offentlig en rekke karakteristikker som er et brudd på personvernet. Det er faktisk ulovlig når det har sin bakgrunn i en arbeidskonflikt, sier Harald Stabell.

Unntakstilstand

Stabell har fått kritikk for at han i romjula forsvarte Økokrims og pressens rolle.

Nå tar han til motmæle mot kritikken som blant andre statsminister Kjell Magne Bondevik, NHO-president Jens Ulltveit-Moe, Ap-leder Jens Stoltenberg og Orkla-sjef Finn Jebsen har kommet med i forhold til medienes dekning av «Tønne-saken».

- Jeg verken vil eller har forutsetninger for å vurdere Tønnes eventuelle straffskyld. Etter at Dagbladet kom med sin avsløring, så vi tendenser til en viktig samfunnsdebatt om forholdet mellom politikere og næringslivet, spørsmål om karantenetid, advokatetikk osv., mens det var liten debatt om pressens rolle. Også Stoltenberg mente saken burde etterforskes. Så kommer det skjebnesvangre og tragiske dødsfallet. Tida etter har jeg opplevd nærmest som en unntakstilstand hvor venner av Tønne og politikere kommer på banen for å stille spørsmål om hvem som har ansvaret for dødsfallet.

Ingen feil

- Er ikke det naturlig når en avsløring og politietterforskning får så tragiske konsekvenser?

- Jeg reagerer på ordbruk og inkonsekvens. Dessuten reiser kritikken et alvorlig problem: De som blir navngitt som ansvarlige, får problemer med å svare for seg fordi det blir vanskelig i forhold til blant annet de etterlatte.

- Mener du at de burde ta til motmæle?

- Nei, men jeg synes det er påfallende at ingen stiller spørsmål om hvordan disse har det og har hatt det. Har noen tenkt på hvordan Ågot Valle har det? Hun er jo blitt sykmeldt. Hvis ikke Ågot Valle som leder av Stortingets kontrollkomité kan sende et brev til Statsministerens kontor for å be om en vurdering av om det er grunnlag for anmeldelse, gjør hun etter mitt syn ikke jobben sin. Og jeg er helt sikker på at Økokrim ville blitt sterkt kritisert om de ikke hadde iverksatt etterforskning mot en samfunnstopp.

- Det kan godt tenkes at noen oppslag har vært for kraftig dimensjonert, men det blir uansett etterpåklokskap i forhold til at ingen hittil har påvist faktiske feil i Dagbladets dekning. Jeg har tidligere reagert på at det i andre saker kan ha vært misforhold mellom mengde og sakens realitet, som f.eks i Syse-saken, men altså i hovedsak ikke i denne saken.

FRYKT: - Jeg frykter for at kritikken mot Økokrim, navngitte politikere og Dagbladet etter «Tønne-saken» vil gjøre at påtalemyndigheten blir forsiktigere med å ta ut tiltale og at mediene blir mer tilbakeholdne med kritisk journalistikk, sier advokat Harald Stabell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling