- Tar sekunder å bryte seg inn i luksusbiler

Politiet har pågrepet antatt profesjonelle biltyver. Og testet utstyret deres...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har i forbindelse med en større aksjon pågrepet personer som er mistenkt for å ha stått bak en rekke profesjonelle biltyverier tidligere i sommer.

Politiet har registrert innbrudd i nesten 50 luksusbiler i Rogaland, Oslo, Bergen, Drammen og Telemark tidlig i sommer. Fra bilene har tyvene stjålet airbager, integrerte navigasjonsanlegg og annet elektronisk utstyr. Politiet mener det er profesjonelle tyver som står bak.

Lydløst

- Tyvene besitter en utrolig kompetanse. Vi har tatt beslag i spesialverktøy som enkelt setter sentrallåser og alarmsystemer ut av spill. Tyvene har dermed brukt veldig kort tid på å bryte seg inn i bilene, og det lydløst, sier leder for Operasjon Grenseløs, Kjell Johan Abrahamsen, i Vestfold politidistrikt til Aftenposten.

Operasjon Grenseløs er en spesialenhet i politiet som utelukkende følger omreisende kriminelle, først og fremst østeuropeere. Politiet har selv utført tester på biler, med utstyr beslaglagt fra biltyvene.

Sekunder å bryte seg inn

- Da vi prøvde utstyret tok det oss bare noen sekunder å bryte oss inn i bilen. Og de som har hatt innbrudd kan gjerne ikke se merker av det en gang, sier Abrahamsen.

Han tror tyveriene bærer preg av å være bestillingsverk.

(NTB)