Tar selvkritikk

Ola Borten Moe fikk passet påskrevet i spørretimen på Stortinget i dag. Overfor Dagbladet tar Sp-nestlederen nå selvkritikk for det omstridte Facebook-innlegget statsministeren måtte ta avstand fra.

TOK FEIL: Ola Borten Moe forteller Dagbladet at han tok feil i et Facebook-innlegg som selv statsministeren måtte ta opp i spørretimen. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
TOK FEIL: Ola Borten Moe forteller Dagbladet at han tok feil i et Facebook-innlegg som selv statsministeren måtte ta opp i spørretimen. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SANDEFJORD (Dagbladet): - Jeg tar selvkritikk, sier Ola Borten Moe (Sp) og smiler skjevt.

Statsråden med ansvar for høyere utdanning gikk hardt i rette med regjeringens energipolitikk, og var i dag tema i spørretimen på Stortinget.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa der at Moe bommet i sin «rett i dass»-analyse av regjeringen hydrogensatsing.

- Min kollega i regjering tar feil i konklusjonen om hydrogen, slo Støre fast fra Stortingets talerstol onsdag.

Bommet på to punkter

Borten Moe forteller Dagbladet at han egentlig er enig med statsministerens analyse. Sp-toppen har stått på scenen under oljekonferansen i Sandefjord samtidig som han har vært tema i politisk stordebatt i Oslo.

- Det var forhold jeg ikke hadde oversikt over da jeg skrev det innlegget. Det gjorde at jeg bommet litt, sier Borten Moe videre.

Selvkritikk

Sp-nestlederen peker på to forhold han burde hatt oversikt over før han angrep hydrogensatsingen til egen regjering.

- Jeg ante ikke at Terje Aasland og Jan Christian Vestre var på framleggelsen. Det gjorde selvsagt mitt innlegg litt ustilig, sier han.

- Og?

- Og så kom olje- og energiminister Terje Aasland med en viktig presisering om at vi skal bruke kraft uten alternativ verdi. Da er det åpenbart mer fornuftig å lage hydrogen enn å la vannet renne ut. Jeg burde ha visst det. Generelt er det viktig å ha så høy ressurseffektivitet og virkningsgrad som mulig. Hydrogen-teknologien har fremdeles mye å gå på for å øke virkningsgrad og effektivitet.

- Angrer du?

- Jeg tar som sagt selvkritikk for det innlegget. Vi skal ikke overdrive betydningen av saken heller, men jeg hadde ordlagt meg helt annerledes om jeg visst det jeg vet i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer