Tar siste farvel med Ingrid Aune

Malvik-ordfører Ingrid Aune døde tragisk i en båtulykke bare 33 år gammel. Hun begraves nå fra Hommelvik kirke i Malvik.

SE TV: I dag begraves Malvik-ordfører Ingrid Aune i Hommelvik kirke. Video: NEP Norway / NTB Scanpix Vis mer

Malvik-ordfører Ingrid Aune omkom i en fritidsbåtulykke natt til 1. august og i dag sier familie, de mange vennene, lokalsamfunnet og Arbeiderpartiet farvel.

Aune var en av Arbeiderpartiets største politiske talenter og ble valgt til ordfører i hjemkommunen Malvik da hun bare var 29 år gammel.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre var tydelig preget da han talte under seremonien.

- Vi minnes dette igjen: Vi må leve mens vi kan. Hegne om de gode øyeblikkene. Stå sammen og ta vare på hverandre. Ingrid levde virkelig mens hun levde, og hun tok vare på dem rundt seg.

- Vi skulle gjerne ønsket, Ingrid, at vi kunne ta vare på deg også. Men det kunne vi ikke, sa Støre.

Jonas Gahr Støres minneord over Ingrid Aune:

«Ingrid var mer enn en ung kvinne som døde brått i en ulykke. Ingrid var noe helt spesielt. Hun gjorde inntrykk på alle som møtte henne. Hun var så full av energi, entusiasme og engasjement. Samtidig så kunnskapsrik og dyktig. Ingrid var så lett å like og så lett å ta på alvor.

Nå er det sorg som fyller oss. Dere har mistet den umistelige Ingrid og i Ap har mange mistet en kjær venninne og vi har alle mistet en kjær partikamerat. En vi var stolte av. Vi var stolte av Ingrid.

Ingrid var både verdensborger og lokalpatriot. Det er noe av det flotteste. Full av kunnskap om internasjonal politikk gikk hun inn i kommunepolitikken av full kraft. Jeg pratet med glede om Malvik-ordføreren som med utrettelig innsats jobbet for å få hele og faste stillinger i omsorgssektoren. Hun følte livet med dem de møtte, hun var et lysende eksempel.

Hun ble et forbilde for Arbeiderpartiets lokalpolitikere over hele landet og mange valfartet hit.

Vi er samlet for å minnes Ingrid. For å takke og stå sammen i sorgen. Samtidig så klarer ikke jeg å fri meg fra å tenke på hvor skjørt livet er.

Hvordan man i det ene øyeblikket kan oppleve at livet smiler på det varmeste. I det neste kan det være over. Sånn Ingrid og Eivind Olav gikk tapt en sommernatt.

Vi minnes dette igjen: Vi må leve mens vi kan. Hegne om de gode øyeblikkene. Stå sammen og ta vare på hverandre. Ingrid levde virkelig mens hun levde, og hun tok vare på dem rundt seg.

Vi skulle gjerne ønsket, Ingrid, at vi kunne ta vare på deg også. Men det kunne vi ikke.

Nå er vi er, og jeg er tvunget til å si disse ordene på vegne av Arbeiderpartiet: Jeg takker for alt du var og gjorde. Og lyser fred over ditt vakre, gode minne.»

I begravelsen, som du kan følge deler av direkte i denne saken, vil partileder Jonas Gahr Støre (Ap), fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) og fylkesmann Frank Jenssen holde tale. Musikalske innslag er ved Åge Aleksandersen.

Saken oppdateres.

FULLSATT: Familie, venner, lokalmiljøet og Ap-ledelsen tar et siste farvel med Ingrid Aune, ordfører i Malvik. Hommelvik kirke er fullsatt i tillegg til at seremonien overføres til plassen utenfor kirken. Foto: Ole Martin Vold / NTB Scanpix
FULLSATT: Familie, venner, lokalmiljøet og Ap-ledelsen tar et siste farvel med Ingrid Aune, ordfører i Malvik. Hommelvik kirke er fullsatt i tillegg til at seremonien overføres til plassen utenfor kirken. Foto: Ole Martin Vold / NTB Scanpix Vis mer