Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tar soldatenes mobiler så de ikke deserterer

Dårlig moral gjør at president Assads soldater ikke er i stand til å erobre Syrias største by Aleppo. Hærens offiserer tar nå soldatenes telefoner så de ikke skal desertere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kommandantene har til og med tatt soldatenes mobiltelefoner slik at vi ikke skal ha sjansen til å ringe dem for å få flere til å desertere, sier Sheikh Tawfiq, kommandant av Nur al-Din Zinky-brigaden på 15. gate i sentrumsbydelen Salaheddine, som regjeringen nå sier de har kontroll over.

Holder Aleppo og Damaskus
Mer enn 80 pansrede kjøretøyer omringer sentrumsbydelene i Aleppo som opprørerne har kontrollen i. Men Assads soldater rykker ikke fram på en måte som kan avgjøre slaget om Aleppo.

- Ved fronten i 10. gate står vi ansikt til ansikt med hæren, og kan høre soldatene får ordre over radioen. Vi hører kommandantene gi ordre til soldatene om å rykke fram, og de presser og presser dem. Men soldatene rykker ikke fram, de nøler, sier Sheikh Tawfiq.

Opprørssoldater trakk seg idag tilbake fra de fremste frontlinjene i Salaheddine. Men det skyldes tung granatild og bruk av kamphelikoptre i fremste frontlinje. Å få soldatene til å rykke inn i sentrum, og erobre land, er vanskeligere å få til. Det aller meste av regjeringens militære slagkraft er nå konsentrert i Aleppo og hovedstaden Damaskus.

Desertert frontlinje
Frontlinja var i går ettermiddag nærmest folketom. Reuters reporter melder at foruten lyden den tidvis dumpe lyden av granatlid, var det stille. Det var ingen opprørere, ingen fra de syriske sikkerhetstjenestene, bare en og annen sivilist midt i den deserterte frontlinja.

Opprørerne sier de har gjort en taktisk tilbaketrekkiing, men at de ikke vil forlate Aleppo.

Likevel kunne statlig TV melde dette:

- Våre spesialstyrker har renset Salaheddine-distriktet for terrorister, meldte TV, ifølge al-Jazeera.

Til tross for farene leverte Røde Kors mat og medisiner til sentrum av Aleppo. Det var første gang på to uker de tok seg inn i sentrum av byen som opprinnelig hadde 2.5 millioner innbyggere.

Dramatisk advarsel
I et forsøk på å opprettholde inntrykk av normalitet, utnevnte president Assad i går Wael al-Halki til ny statsminister, etter at hans forgjenger, sunni-muslimen Riad Hijab, hoppet av til opprørernes side tidligere i uka.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kom i går med en dramatisk advarsel. Han frykter en utmattende borgerkrig som maler det politiske kompliserte Syria i stykker.

- Det vil ikke bli noen vinner i Syria. Nå står vi overfor de sørgelige utsiktene til en langvarig borgerkrig som ødelegger Syrias rike mosaikk av samfunn som er vevd inn i hverandre, sa FNs generalsekretær.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media