- Tar soldatenes mobiler så de ikke deserterer

Dårlig moral gjør at president Assads soldater ikke er i stand til å erobre Syrias største by Aleppo. Hærens offiserer tar nå soldatenes telefoner så de ikke skal desertere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kommandantene har til og med tatt soldatenes mobiltelefoner slik at vi ikke skal ha sjansen til å ringe dem for å få flere til å desertere, sier Sheikh Tawfiq, kommandant av Nur al-Din Zinky-brigaden på 15. gate i sentrumsbydelen Salaheddine, som regjeringen nå sier de har kontroll over.

Holder Aleppo og Damaskus Mer enn 80 pansrede kjøretøyer omringer sentrumsbydelene i Aleppo som opprørerne har kontrollen i. Men Assads soldater rykker ikke fram på en måte som kan avgjøre slaget om Aleppo.

- Ved fronten i 10. gate står vi ansikt til ansikt med hæren, og kan høre soldatene får ordre over radioen. Vi hører kommandantene gi ordre til soldatene om å rykke fram, og de presser og presser dem. Men soldatene rykker ikke fram, de nøler, sier Sheikh Tawfiq.

Opprørssoldater trakk seg idag tilbake fra de fremste frontlinjene i Salaheddine. Men det skyldes tung granatild og bruk av kamphelikoptre i fremste frontlinje. Å få soldatene til å rykke inn i sentrum, og erobre land, er vanskeligere å få til. Det aller meste av regjeringens militære slagkraft er nå konsentrert i Aleppo og hovedstaden Damaskus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer