Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar spaden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturminister Trond Giske har av forskjellige årsaker ventet lenge med å gå inn i konflikten ved Nasjonalmuseet, der de ansatte står steilt mot ledelsen. Nå tar han bokstavelig talt spaden fra aktørene, ved å nekte å utlyse den lenge bebudete arkitektkonkurransen for nybygg på Tullinløkka – og dermed ytterligere utsette første spadetak – inntil partene er blitt venner.

Alle småbarnsforeldre vet at det kan være effektivt å fjerne spaden, dersom to barn sitter i en sandkasse, og det ene barnet forsøker å slå det andre i hjel. Kreative tiltak som får en slutt på den pinlig lange konflikten ved Nasjonalmuseet er velkomne. Statsråden trengte dessuten å komme på banen. Men vi minner om at et nybygg på Tullinløkka skal bygges av hensyn til museets publikum og ikke til dets ledelse og ansatte, uansett hva man måtte mene om konflikten dem imellom. Nybygget var i sin tid en klar forutsetning for sammenslåingen av museumsenhetene, og stadige utsettelser bidrar verken til fred eller framskritt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media