Tar sterk avstand fra Tonning Riise-spekulasjoner

Unge Høyre avviser kategorisk at Kristian Tonning Riise bør renomineres til plass på Stortinget. - Merkelig, sier Tonning Riise om saken.

SIER NEI TIL FORGJENGEREN: Sandra Bruflot tok over for Kristian Tonning Riise som Unge Høyre-leder. Hun vil ikke støtte hans videre karriere på Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SIER NEI TIL FORGJENGEREN: Sandra Bruflot tok over for Kristian Tonning Riise som Unge Høyre-leder. Hun vil ikke støtte hans videre karriere på Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- For Unge Høyres del er det uaktuelt å støtte en renominasjon av Kristian Tonning Riise til Stortinget, sier Sandra Bruflot til Dagbladet.

Kommentaren fra Unge Høyre-lederen kommer etter at Klassekampen fortalte at lokale Høyre-ledere i Hedmark åpner for å renominere Riise til Stortinget i 2021.

- Kristian må få en sjanse til å bygge opp tillit. Om vi sier nei allerede nå, så har han ikke fått en sjanse, sier Høyre-leder Per Olav Hansen i Riises hjemkommune, Stange.

Bruflot ønsker ikke å si noe om støtten Tonning Riise har fått fra Hansen og andre i Innlandet Høyre.

Leder i Innlandet Høyre, Lise Svenkerud, har ikke besvart Dagbladets gjentatte henvendelser. Det har heller ikke fylkessekretær Rangdi W. Krogstad.

Ernas kommentar

Klassekampens ringerunde viser at seks lokale partiledere er åpne for diskutere renominasjon, fire sier blankt nei og seks vil ikke uttale seg.

Høyre-leder Erna Solberg ville i dag ikke direkte avvise at Tonning Riise kan renomineres, men statsministeren minnet i dag om alvoret i saken mot ham.

- Det er viktig å huske at Innlandet Høyre har ansvaret for sine vedtak knyttet til Kristian Tonning Riise. Sentralt har vi gjort vedtak som begrenser hans aktivitet veldig, sier Solberg til Aftenposten.

Høyre behandlet 11 varsler mot den tidligere Unge Høyre-lederen og konkluderte for ett år siden med brudd på partiets etiske regelverk.

Taust fra Innlandet Høyre

Bruflot sier hun er tilfreds med reaksjonen fra Erna Solberg.

- Jeg er glad Erna og Høyre er såpass tydelig i denne saken, sier hun.

Mandag fortalte Dagbladet om kraftige reaksjoner på at Tonning Riise ledet årsmøtet til Innlandet Høyre 8. og 9. februar. Både partikontoret og Unge Høyre-leder Bruflot tok avstand fra at Tonning Riise fikk en slik oppgave.

Etter behandlingen av varslene mot Tonning Riise ble det konkludert med gjentatte brudd på partiets etiske retningslinjer om seksuell trakassering, alkoholbruk og opptreden overfor medlemmer.

Tonning Riises svar

Tonning Riise avviser ikke at han ønsker gjenvalg.

- Jeg synes, igjen, det er merkelig at enkelte er mest opptatt av å snakke om stortingsvalget i 2021, når det kun er et drøyt halvår til et viktig kommune- og fylkestingsvalg. Nominasjonen i Hedmark er det en nominasjonskomité og til slutt et nominasjonsmøte som skal behandle når den tiden kommer, men den prosessen er altså på ingen måte i gang. Jeg for min del er fokusert på lokalvalget i år, og kommer ikke til å delta i denne diskusjonen som enkelte prøver å trekke opp. Å diskutere stortingsvalget nå er etter mitt syn helt irrelevant, sier han til Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer