Tar stilling til voldssiktelse mot imam (51) i august

Siktet for vold mot barn på koranskole i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tar i løpet av august stilling til hva som skjer videre i saken mot imamen (51) som er siktet for vold mot barn på koranskole i Drammen.

Vitneavhør og brev både styrker og svekker saken mot imamen, opplyser fungerende etterforskningsleder Ole Johan Brett til NTB.

Politiet har foretatt et titall avhør og mottatt flere brev i saken, men det er ikke tatt stilling til om siktelsen ender opp i tiltale eller henleggelse.

- Det er ferietid, og etterforskeren vil gå gjennom saken når han er tilbake. Deretter blir den sendt over til politijuristen som i sin tur tar stilling til hva som skal skje videre. Jeg regner med at vi har en avgjørelse i løpet av august, sier Brett.

Det var i begynnelsen av juni imamen ble siktet for vold mot barn han underviste ved koranskolen i The Culture Society Buskerud & Vestfold. Politiet opprettholder voldssiktelsen, som går ut på at han skal ha slått ulydige barn mellom seks og tolv år med stokk eller kjepp.

Angivelig skal barn ha blitt utsatt for vold helt siden 2002. Politiet skal ha fått både anonyme tips og bekymringsmeldinger fra skolen.

Selv hevder imamen at han ikke har straffet barn med vold.

Leder for menigheten der imamen underviser, Nazir Ahmed, har tidligere fortalt Drammens Tidende at menigheten aldri har fått klager på at imamen skal ha slått barn, og stiller seg uforstående til anklagene.

- Imamen er fortsatt siktet. Han er avhørt, men har ikke vært varetektsfengslet, sier Ole Johan Brett.

(NTB)