Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tar store bøter på strak arm

Snakkende i mobiltelefon holdt 34-åringen 116 kilometer i timen i sin sølvgrå Porsche. Da satte UP på blålysene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/E18 (Dagbladet): - Når folk tar tre-fire og fem tusen kroners bøter på strak arm, har de for mye penger. De innser ikke farene ved å kjøre så fort, og tror ikke ulykker kan skje med dem, sier politiførstebetjent Ståle Jacobsen i Utrykningspolitiet.

Råkjøring

I går ettermiddag var Dagbladet med ham og kollega Bjørn Einar Boge på patrulje mellom Drammen og Tønsberg. Selv om mange liv har gått tapt på norske veier den siste tida, ser det ikke ut til at folk har lært.

I løpet av få timer stanset Jacobsen og Boge tre råkjører som hadde klemt speedometeret godt over 100-streken.

34-åringen i Porschen fikk Boge og Jacobsen øye på utenfor Holmestrand. Allerede da holdt den spreke sportsbilen godt over 100 kilometer i timen. UP-gutta fulgte etter, og målte farten hans i tre kilometer. Utenfor Skjeggestad begynte mannen å snakke i mobiltelefon i 116 kilometer i timen. Da tok UP affære. De smalt på blålysene, og blinka råkjøreren inn til siden. Unnskyldningen hans? 34-åringen skulle rekke et selskap i Kristiansand, og hadde dårlig tid.

Stresset

- De fleste som blir stoppet er uoppmerksomme og stresset. Jeg er likevel overrasket over at folk ikke lærer av alle ulykkene som skjer, og tar mer hensyn når de kjører, sier Jacobsen.

34-åringen var imidlertid ikke den eneste med dårlig tid på veiene i går. Klokka 19.23 stoppet Jacobsen og Boge en mann i en Chrysler som holdt 137 kilometer i timen i 100-sonen.

- Han hadde flaks, og holdt seg fire km/t under grensa for når førerkortet ryker, sier Jacobsen.

Denne mannens unnskyldning? Han skulle rekke jobben, og hadde dårlig tid.

STOPPES: I sin sølvgrå Porsche blir 34-åringen stoppet etter å ha kjørt i godt over 100 km/t - snakkende i mobilen.
UNNSKYLDNINGEN: Han fortalte at han hadde dårlig tid fordi han skulle rekke et selskap i Kristiansand.