Tar sykepleierutdannelse via internett

35 studenter som skal utdanne seg som sykepleiere via internett ved Diakonhjemmets sykepleierhøgskole i Oslo hadde i dag sin første studiedag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diakonhjemmet er først ute i landet med denne pc-baserte utdannelsen innen sykepleie. I formiddag foretok statsråd Jon Lilletun det seremonielle tastetrykket som la studietilbudet ut på nettet.

Flesteparten av de 35 studentene er hjelpepleiere med jobb på sykehjem, ved sykehus eller i hjemmetjenesten. De kommer fra Bærum og flere kommuner i Telemark.

I dag startet studentene på den første av en rekke intensive toukers-økter i studiemiljøet på Diakonhjemmet. Ellers i studieåret vil klassen være spredt i grupper og på ulike arbeidssteder. Via en pc og studiets hjemmesider vil studentene bli loset inn i pensum og studieplan. En fast lærerkontakt skal gi respons via e-post på oppgavebesvarelser studentene sender inn via e-post.

Studentene skal bruke fire år på sykepleierutdannelsen. Det er bare ett år mer enn det tradisjonelle studiet. Arbeidsgiverkommunen finansierer deler av utgiftene til studiet mot at studentene binder seg til å jobbe et visst antall år i kommunen som ferdig sykepleier.

(NTB)