Tar til orde for at heterofile og homofile har ulik moral

- Vi må stramme inn mot visse typer moralske verdier, sier russisk parlamentsmedlem bak antihomolov.

VAKTE OPPSIKT:  Demonstranter utenfor det russiske konsultatet i New York, 31. juli. Uttalelsene om at antihomoloven også vil gjelde under OL, vakte oppsikt. Nå har myndighetene sagt at loven ikke vil gjelde under de olympiske leker, etter internasjonalt press. Foto: Mary Altaffer/AP/NTB Scanpix
VAKTE OPPSIKT: Demonstranter utenfor det russiske konsultatet i New York, 31. juli. Uttalelsene om at antihomoloven også vil gjelde under OL, vakte oppsikt. Nå har myndighetene sagt at loven ikke vil gjelde under de olympiske leker, etter internasjonalt press. Foto: Mary Altaffer/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den omstridte loven ble signert 30. juni i år, og har vakt oppsikt blant politikere og menneskerettsorganisasjoner verden over, og spesielt blant interesseorganisasjoner for homofile og lesbiske. Loven skal sørge for at tradisjonelle familier ikke blir utsatt for «homofil propaganda», og skal verne mindreårige fra å høre om homofili.

Yelena Mizulina, parlamentsmedlem i Russland, har vært en av pådriverne for lovendringen. Ifølge RIA Novosti, skal hun ha forsøkt å få en russisk homoaktivist arrestert for å ha skrevet om lovendringen på Twitter.

Bøter og fengsel venter dem som snakker positivt om homofili. Bøtene starter på 720 kr og kan komme opp i 190 000 kroner for organisasjoner. Flere har allerede blitt arrestert fordi de har demonstrert mot loven i gatene.

- Tatt i betraktning omstendighetene, og spesielt dersom Russland skal overleve (...) har jeg kommet til den konklusjon at hvis vi skal løse den demografiske krisen, må vi, du får unnskylde meg, stramme inn mot visse typer moralske verdier og informasjon, slik at det å føde og oppdra barn blir fullverdig, sa Yelena Mizulina i et intervju på russisk TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer