Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar time-out til søndag

- Mer krevende enn forventet, sier Knut Arild Hareide.

KOM IKKE I MÅL: Forhandlerne Trond Helleland (H), Knut Arild Hareide (KrF), Trine Skei Grande (V) og Harald Nesvik (Frp) måtte etter under en halvtime konstatere at avstanden var så stor at de måtte utsette neste forhandlingsmøte til søndag. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
KOM IKKE I MÅL: Forhandlerne Trond Helleland (H), Knut Arild Hareide (KrF), Trine Skei Grande (V) og Harald Nesvik (Frp) måtte etter under en halvtime konstatere at avstanden var så stor at de måtte utsette neste forhandlingsmøte til søndag. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig folkeparti-leder Knut Arild Hareide gikk klokka 18 på nytt inn i Statsrådssalen på Stortinget for å forhandle med regjeringspartiene og Venstre om statsbudsjettet.

Før en halvtime var gått, kom han og de andre forhandlerne ut igjen, med beskjed om at videre forhandlinger må utsettes til søndag.
- Det har vært mer krevende enn forventet, sa Hareide.

Før møtet la han ikke skjul på at forhandlingene så langt har slitt kraftig på humøret. I går forlot Hareide forhandlingspartnerne uten å ville snakke med pressen, og med en kommentar via en medarbeider om at han hadde fått «noe å tenke på»

- Det er fortsatt mange utfordringer, men det er fortsatt samtaler, sa Høyres Trond Helleland etter det svært korte møtet nå i kveld.

Han forklarte at utsettelsen helt til søndag skyldtes at forhandlerne uansett ikke blir ferdig før finanskomiteen på Stortinget møtes i morgen.

- Vi fortsetter å jobbe gjennom helga, for å få på plass en del avklaringer, sa Fremskrittspartiets Harald Nesvik.

- Bedre humør - Det skal ikke mye til for at jeg skal være i bedre humør i dag enn i går, sa Hareide da han klokka 18 møtte opp til kveldens forhandlinger.

Mye tyder på at det er Knut Arild Hareide og KrFs kravliste som ble lagt fram på møtet, som viste seg å reise for krevende diskusjoner til å komme i mål på kort sikt. Hva som står der, var han tilbakeholden med å kommentere overfor pressen.

I ettermiddag var det lenge uvisst om det hele tatt ville bli noen budsjettforhandlinger i kveld, etter at planen om å begynne klokka 12 måtte kastes om på.

I stedet avholdt Krf i ettermiddag et internt gruppemøte for å finne ut hva de skal gjøre med den store avstanden til regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, som har blitt mer og mer tydelig.

Fra gruppemøtet hadde Hareide med et «konkret budskap» til regjeringspartiene. Han ville ikke si til pressen hva budskapet gikk ut på, men sa dette om hva Kristelig folkeparti mener er viktrig:

- Kristelig folkeparti har vært opptatt av den sosiale profilen.

- Bekymret - Jeg var bekymret i går, og den bekymringen har jeg fortsatt. Jeg hadde trodd at vi skulle komme nærmere hverandre i løpet av dagen, sa Hareide ifølge NTB tidligere i dag, etter partiets interne gruppemøte i ettermiddag.

Etter det en kilde forteller til Dagbladet sliter KrF med inndekningen for sine budsjettkrav. Det er gjennom nettopp en uendret formuesskatt at KrF sikrer inndekning for sine krav, etter det Dagbladet forstår. Regjeringspartiene står imidlertid steilt på sine kuttplaner.

KREVENDE:- Det har vært mer krevende enn forventet, sa Knut Arild Hareide. Foto: Tomm W. Christiansen
KREVENDE:- Det har vært mer krevende enn forventet, sa Knut Arild Hareide. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling