TRAPPER OPP:  Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund var mandag morgen tilstede ved Oppsalhjemmet i Oslo hvor 10 pleiere er tatt ut i streik.  Sykepleierforbundet krever at  medlemmer organisert i NHO service får en tariffavtale på linje med sykepleiere i offentlig og annen privat sektor. Nå trapper de opp streiken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TRAPPER OPP: Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund var mandag morgen tilstede ved Oppsalhjemmet i Oslo hvor 10 pleiere er tatt ut i streik. Sykepleierforbundet krever at medlemmer organisert i NHO service får en tariffavtale på linje med sykepleiere i offentlig og annen privat sektor. Nå trapper de opp streiken. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Tar ut flere sykepleiere i streik

Ytterligere 45 sykepleiere i privat sektor går ut i streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ytterligere 45 sykepleiere i privat sektor går ut i streik 13. februar dersom konflikten mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service ikke blir løst.

Per i dag streiker 93 sykepleiere i Norsk Sykepleierforbund (NSF), etter at tarifforhandlingene med NHO Service brøt sammen 6. januar. Fredag fikk Riksmeklingsmannen beskjed om at ytterligere 45 ansatte tas ut i streik 13. februar.

- Vi har en stor streikevilje. En kartlegging av ansattes lønn i de bedriftene som NHO Service forhandler med, viser grov utnyttelse av sykepleiere. Dette er et solid bevis på at den kampen vi nå fører er vel berettiget, sier forbundsleder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet.


Streiken vil fra 13. februar ramme sykehjem i Oslo, Akershus, Hordaland og Rogaland.(NTB)