Tar ut forliksklage mot Farouk Abdulhak

- Vi kommer til å øke presset helt til han melder seg, sier styreformann Marcus Rolandsen i Martine-stiftelsen.

 ETTERSØKT:  Farouk Abdulhak er mistenkt for voldtekt og drap på Martine Vik Magnussen i mars 2008. Foto:  Scan Press.
ETTERSØKT: Farouk Abdulhak er mistenkt for voldtekt og drap på Martine Vik Magnussen i mars 2008. Foto: Scan Press.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På bakgrunn av at familien Abdulhak ikke har besvart brev om forliksklage fra Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet innen angjeldende frist, har de nå brakt saken inn for norsk rettsvesen.

- Vi ser oss nødt til å gjøre dette da Farouk fortsatt ikke har meldt seg. Men vi ønsker å understreke at dersom Farouk Abdulhak blir utlevert til Storbritannia, vil den rettslige behandlingen bortfalle, sier Marcus Rolandsen til Dagbladet. 

Stiftelsen har ifølge Rolandsen også mottatt indikasjoner og konkrete tips om at Shaher Abdulhak kan ha forbrutt seg mot internasjonal terrorlovgivning.

Disse tipsene vil bli vurdert av stiftelsens amerikanske advokater samt de respektive lands myndigheter. Rolandsen ønsker imidlertid ikke å gå inn på hva de konkrete tipsene gjelder, annet enn en sak i Nettavisen om at Shaher Abdulhak skal ha solgt jagerflydeler til Saddam Hussein.

- Vi ønsker å appellere til Shaher Abdulhak, og få ham til å hjelpe Magnussen-familien å få en avslutning på denne saken. Det kan bare skje ved at sønnen melder seg for britiske myndigheter.

Rolandsen sier de kommer til å fortsette å øke presset helt til Farouk Abdulhak melder seg.

- Vi har mer å ta av. Det kan være andre juridiske eller økonomiske spor som vi vil kreve forfulgt, sier Rolandsen.

Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i London 16. mars 2008.

Saken blir oppdatert.