Tar valgkaoset med ro

Mens advokatene og valgkamplederne slåss så busta fyker om hvem som vant valget i USA, tar Wall Street spørsmålet med stort ro. Med en Kongress delt på midten vil hovedlinjene i politikken fra Clintons tid ligge fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ti årene har vært gode tider på Wall Street. Økonomien har vokst, og dollarene strømmer inn. Selv om presidentvalget fortsatt er uavklart frykter ikke Wall Street noen store endringer. Begge presidentkandidatene er sentrumskandidater, og kongressen er delt på midten.

- Konsekvensen av alt dette vil bli at politikken går mer mot sentrum - mindre delt - og det vil være bra for samfunnet, sa børskommisjonens formann Arthus Levitt på en møte for amerikanske finanstopper i går.

I går sank børskursene i USA merkbart, muligens på grunn av valgrotet, men hoppet fort tilbake igjen. Amerikanske analytikere er mer bekymret for hvordan rotet vil påvirke USA internasjonalt enn på hjemlige børser. På toppmøtet for APEC, handelssamarbeidet for land i Asia og rundt Stillehavet, var ikke Clinton i går i noen posisjon til å kunne garantere at hans handelspolitikk ville fortsette etter at han i januar forlater Det hvite hus.

- Det er viktig at vi blir ferdig med dette, fordi presidentvalget, som nå er satt på vent, påvirker USA på mange måter, spesielt internasjonalt, sier James A. Baker, tidlige utenriksminister og nå Bush sin utsending for å følge opptellingen i Florida.