Tåregass mot barn da politiet slo til mot «Jungelen»

Harde opptøyer i flyktningleiren i Calais.

SATTE SKUR I BRANN: Det skal ha vært flyktninger som satte en rekke skur i brann i «Junglelen». Foto: Laurent Dubrule / EPA / NTB Scanpix
SATTE SKUR I BRANN: Det skal ha vært flyktninger som satte en rekke skur i brann i «Junglelen». Foto: Laurent Dubrule / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Barn var blant dem som ble rammet av tåregass da fransk politi i ettermiddag slo til mot flyktningleiren «Jungelen» utenfor den franske kystbyen Calais, melder Sky News.

- Dette er ikke måten å behandle mennesker på. Spesielt ikke mennesker som kommer fra land der de har hatt traumatiske opplevelser, sier den konservative britiske Underhus-representanten David Burrowes, som følger begivenhetene på nært hold.

Ifølge Burrowes har flere barn måttet få medisinsk hjelp etter å ha blitt utsatt for gassen.

Kastet gjenstander Franske myndigheter har lenge ønsket å rive den improviserte flyktningleiren, og rykket i dag inn med rivemannskaper og bulldosere for å rive den sørlige delen, eskortert av politistyrker. De ble møtt av flyktninger som i samarbeid med den britiske organisasjonen Ingen Grenser kastet gjenstander på dem og satte fyr på ca. 20 av skurene i leiren.

Én flyktning og tre medlemmer av Ingen Grenser ble arrestert.

Ifølge myndighetene bor 3700 mennesker i «Jungelen». Franske myndigheter har lovet at ingen vil bli tvangsflyttet under aksjonen, og anslår at mellom 800 og 1000 vil bli berørt. Men hjelpeorganisasjoner sier bare den sørlige delen alene huser 3450 personer, hvorav 300 enslige barn, ifølge France 24.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer