Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tåregass mot demonstranter i Kenya

Uroen fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Opprørspoliti har skutt tåregassgranater mot demonstranter som hadde samlet seg i Kenyas hovedstad Nairobi torsdag morgen, opplyser øyenvitner.

Opposisjonen hadde innledet den andre av en tre dager lang massedemonstrasjon i Kenya, for å protestere mot president Mwai Kibaki.

Opposisjonen fortsetter protestene til tross for at myndighetene i landet har lagt ned forbud mot at folk samler seg i grupper. I morgentimene torsdag ble store politistyrker utplassert i sentrum av byen, og ifølge øyenvitner ble flere tåregassgranater skutt mot demonstrantene for å få dem til å spre seg.

Det er også kommet meldinger om skyting fra et slumområde utenfor byen Kisumu, der opposisjonen står sterkt.

Opposisjonen, under ledelse av Raila Odinga, protesterer mot resultatet av presidentvalget i slutten av desember, der president Mwai Kibaki ble gjenvalgt. Opposisjonen beskylder Kibaki for valgfusk, og også internasjonale observatører mener at valget ikke har gått helt riktig for seg.

Minst 700 mennesker har blitt drept i voldshandlinger etter at opptøyene startet i romjulen.

(©NTB)

MASSEPROTESTER: En demonstrant med machete kaster en tåregassbeholder tilbake på politiet. I dag fortsatte dag to av den varslede tredagers demonstrasjonen. Foto: EPA/STR/SCANPIX
MASSEPROTESTER: En demonstrant med machete kaster en tåregassbeholder tilbake på politiet. I dag fortsatte dag to av den varslede tredagers demonstrasjonen. Foto: EPA/STR/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media