Italiensk opprørspoliti brukte tåregass og vannkanoner for å spre demonstranter i Roma etter at en stor gruppe aktivister hadde satt fyr på en bygning og flere biler lørdag. Foto :REUTERS/Alessandro Bianchi/SCANPIX
Italiensk opprørspoliti brukte tåregass og vannkanoner for å spre demonstranter i Roma etter at en stor gruppe aktivister hadde satt fyr på en bygning og flere biler lørdag. Foto :REUTERS/Alessandro Bianchi/SCANPIXVis mer

Tåregass mot demonstranter i Roma

Satte fyr på en bygning og flere biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italiensk opprørspoliti brukte tåregass og vannkanoner for å spre demonstranter i Roma etter at en stor gruppe aktivister hadde satt fyr på en bygning og flere biler lørdag.

Ifølge øyenvitner brøt flere hundre personer ut av en ellers fredelig demonstrasjon i den italienske hovedstaden. Volden beskrives som den verste som har rammet Roma på flere år.

70 personer kom til skade i det som lignet gatekamper, minst tre av dem er innlagt på sykehus med alvorlige skader.

Pepret politiet Gruppen, som skal ha infiltrert fredelige demonstrasjoner også tidligere, tente på en bygning i tilknytning til det italienske forsvarsdepartementet, knuste ruter i banker og butikker og satte fyr på flere biler.

Maskerte deltakere støtte sammen med politiet, og en politibil ble satt i brann. Politifolk ble pepret med steiner og flasker.

Fjernsynsbilder viste tjukk, svart røyk over demonstrasjonen med flere titusen deltakere i Roma. Opptøyene brøt ut i nærheten av Forum Romanum mens demonstrantene var på vei mot Laterankirken.

Stengte museer Opposisjonspolitiker Pierluigi Bersani understreker at pøblene ikke bare skader Romas innbyggere, men «saken til mennesker over hele verden som prøver å ytre sin misnøye med situasjonen i verdensøkonomien.»

Uroen hadde ikke lagt seg lørdag kveld, og sikkerhetssituasjonen fikk ordfører Gianni Alemanno til å stenge alle museer som drives av det offentlige.

Demonstrasjonen ble arrangert som en protest mot den globale finanskrisen og finanseliten, og lignende demonstrasjoner fant sted i en lang rekke byer lørdag etter inspirasjon fra aksjonistene i Occupy Wall Street i New York.

(NTB)