Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tåregass mot flyktnnger som forsøker å rive grensesperringene mellom Hellas og Makedonia

Får ikke lov til å reise videre.

 KOLLAPSET:  30 personer ble skadet da de prøvde å storme grensegjerdet mellom Makedonia og Hellas.REUTERS/Alexandros Avramidis
KOLLAPSET: 30 personer ble skadet da de prøvde å storme grensegjerdet mellom Makedonia og Hellas.REUTERS/Alexandros Avramidis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Vitner på stedet forteller at makedonsk politi skjøt tåregass mot flere hundre migranter mandag formiddag, skriver AFP.

Flere tusen flyktninger og migranter er frustrerte over å bli strandet i Hellas etter at langt strengere grensetiltak langs flyktningruta til Vest-Europa via Balkan og Østerrike ble innført i forrige uke.

Gruppen av barn, menn og kvinner forsøkte å trenge seg forbi politiet og rive ned piggtrådgjerdet som var satt opp ved jernbanegangen. Det ble kastet stein mot politiet og ropt krav om at grensen måtte åpnes. Omkring 30 personer fikk legehjelp etter sammenstøtet.

De nye reglene for å passere den gresk-makedonske grensen, nekter blant annet afghanere å slippe gjennom gjerdene og over grensa. Syrere og irakere må ha gyldig pass for å passere. Det er det mange som ikke har.

Hellas' migrasjonsminister har anslått at antall flyktninger og migranter som ikke kommer seg videre nordover i Europa vil hope seg på gresk jord.

EU advarer mot konsekvensene EU advarer mot konsekvensene av en opphopning av mennesker i Hellas.

- Vi er bekymret for utviklingen langs Balkan-ruta og den humanitære krisen som kan utvikle seg i visse land. Spesielt i Hellas, sa EUs migrasjonskommissær Dimitris Avramopoulos i en uttalelse i forrige uke.

Greske myndigheter har startet driften ved to nybygde asylmottak i nærheten av Aten og Thessaloniki for å kunne huse om lag 3000 mennesker, ifølge en regjeringskilde, skriver NTB.

River «Jungelen» Samtidig starter franske myndigheter riving av den omstridte flyktningleiren i Calais, kjent som «Jungelen». I morgentimene begynte de å rive ned de provisoriske teltene og skurene, der rundt 4000 migranter som drømmer om å komme seg til Storbritannia har hatt tilhold.

Arbeiderne ble beskyttet av rundt 30 politifolk, mens fransk opprørspoliti holdt seg i bakgrunnen, beredt til å rykke inn om det skulle bli nødvendig.

En domstol i Lille ga i forrige uke myndighetene tillatelse til å starte riving av «jungelen», til protester fra migrantene selv og hjelpearbeidere. Franske myndigheter gir nå migrantene som har hatt tilhold i «Jungelen» valget mellom å bli innlosjert i nyoppførte, ombygde konteinere på stedet, eller på offisielle mottakssentre andre steder i Frankrike.