Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tåregass mot grillkø

Utenfor Jernbanegrillen i Askim måtte politiet forsvare seg med tåregass mot en gjeng med sultne grillgjester. 18 personer ble pakket i arresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKIM (Dagbladet): Det hviner i dekk, og hyler i mopedmotorer utenfor Jernbanegrillen i Askim. Idyllen råder, men det er ikke mange timer siden dette trolig var landets travleste grill for politiet.

- Etter byen-rutine

- De gikk amok utenfor grillen, og vi måtte bruke tåregass, forteller en oppgitt operasjonsleder, Knut Jahr, ved Follo politidistrikt til Dagbladet i går morges.

I politiets kjeller sitter 18 nachspiel-gjester som ikke har banket frivillig på døra.

- Det er helt fullt her nå, og flere sitter på samme celle, sier Jahr.

Ifølge politimannen samlet det seg en hel gjeng med mennesker utenfor grillen i sentrum av Askim, natt til i går. Lokale ungdommer forteller at dette er en vanlig etter byen-rutine.

- Det er her alle samles for å spise etter å ha vært på byen, sier Jostein Torp (20). Både han og kompisen Øystein Haltbakk (21) der da politiet tydde til megafon og tåregass. De medgir at det kan bli litt temperatur også utenfor hamburger-lokalene.

- Det er vel ikke så veldig sensasjonelt at en eller to har fått juling i løpet av ei hel helg.

- Noen tåler ikke alkohol. Slikt som dette kan skje overalt, mener Nina Ingebrigtsen (20).

Men politiet river seg i håret.

- Det var tumulter på samme sted natta før også, sier Jahr.

- Hadde vi hatt flere politifolk på stedet, så hadde flere vært brakt inn, sier operasjonsleder, Anders Oksvold.

Drapstrusler

- 17 menn og én kvinne i alderen 18- 47 ble arrestert. De fleste var nærmere 30 år. 14 vil få bøter fordi de nektet å etterkomme politiets krav om å fjerne seg, mens fire vil bli avhørt nærmere fordi de har andre uoppklarte saker på seg. Noen kom også med drapstrusler mot politiet, sier Jahr.

Han forteller at politiet fikk beskjed i 03-tida at noen hadde gått amok. Follo-politiet fikk forsterkninger og gikk til verks.

- Det ble brukt megafon for å anmode folk om å fjerne seg fra stedet. Da de ikke gjorde det ble de opplyst av det ville bli brukt gass. En del fjernet seg ikke, sier Jahr.

FULL GASS: Øystein Haltbakk (20) og Nina Ingebrigtsen (20) sier at grillen er en obligatorisk møteplass for folk i Askim etter at de har vært på byen en kveld. Det kan gå hett for seg, men de mener det ikke er mer bråk her enn i andre byer.