INDIANERE DELTOK:  Brasilianske indianere slutter seg til protestene mot fotball-VM. Her sikter en med pil og bue mot politi som har tatt i bruk tåregass mot en demonstrasjon i Brasília. Foto: Joedson Alves / Reuters / NTB scanpix
INDIANERE DELTOK: Brasilianske indianere slutter seg til protestene mot fotball-VM. Her sikter en med pil og bue mot politi som har tatt i bruk tåregass mot en demonstrasjon i Brasília. Foto: Joedson Alves / Reuters / NTB scanpixVis mer

Tåregass mot motstandere av fotball-VM i Brasil

Forsøkte å marsjere mot fotballstadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tok i bruk tåregass mot demonstranter som protesterte mot fotball-VM i Brasils hovedstad Brasília tirsdag.

Rundt 1.000 demonstranter samlet seg i sentrum av Brasília og forsøkte å marsjere mot byens fotballstadion Mané Garrincha, der VM-trofeet var utstilt.

Mané Garrincha er det dyreste stadionet som er bygd til turneringen som starter om 16 dager, og demonstrasjonen rettet seg mot den enorme pengebruken til arrangementet.

Blant demonstrantene var det flere høvdinger for indianergrupper.

Tidligere hadde 500 indianerledere klatret opp på taket til kongressbygningen og installert seg der i full utrustning med ansiktsmaling og piler og buer i en demonstrasjon for sine rettigheter.

Andre deltakere i demonstrasjonen var husløse som sier at byggingen av dyre stadioner fører til økende eiendomspriser som i sin tur presser folk ut av boligene sine.

Tirsdagens demonstrasjon var bare en av en rekke demonstrasjoner og protester i ukene før fotball-VM. Demonstrantene mener de 11 milliarder dollar som er brukt på arrangementet heller skulle vært brukt på programmer for landets fattige.

Tirsdag kunngjorde bussjåførene i Rio de Janeiro en 24-timers streik, samtidig som lokale lektorer marsjerte ned São Paulos hovedgate.

(NTB)