POLITI MOT DEMONSTRANTER: Det ble voldsomme opptøyer etter den kontroversielle begravelsen i Bahrain. Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed/Scanpix
POLITI MOT DEMONSTRANTER: Det ble voldsomme opptøyer etter den kontroversielle begravelsen i Bahrain. Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed/ScanpixVis mer

Tåregass og sjokkgranater etter begravelse i Bahrain

15 år gammelt voldsoffer ble begravet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Bahrain har brukt tåregass og sjokkgranater mot demonstranter under sammenstøt som oppsto etter begravelsen til en 15 år gammel gutt.

- Etter begravelsen begynte mange av de sørgende å protestere, og politiet brukte tåregass og sjokkgranater. Det pågår fremdeles, flere timer etter, sa et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters søndag kveld.

15 år gamle Sayed Hashim Saeed døde lørdag etter å ha blitt truffet i hodet av en tåregassgranat som ble avfyrt på nært hold, ifølge opposisjonen. Myndighetene mener imidlertid gutten hadde omfattende brannskader som ikke kan ha vært forårsaket av en tåregassgranat.

- Foreløpige undersøkelser viser at avdøde var blant dem som angrep sikkerhetsstyrkene med brannbomber, skriver det statlige nyhetsbyrået BNA.

TÅREGASS: Demonstrantene skjulte seg bak hetter og skjerf. Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed/Scanpix
TÅREGASS: Demonstrantene skjulte seg bak hetter og skjerf. Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed/Scanpix Vis mer

Urolighetene fant sted i sjiamuslimske Sitra, som ligger sør for hovedstaden Manama. Sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter oppstår nærmest daglig i områder som domineres av det sjiamuslimske flertallet i landet.

Mer omfattende demonstrasjoner som oppsto i kjølvannet av den arabiske våren i fjor, ble slått ned på av regimet med militær støtte fra nabolandene Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

(NTB)

KASTET STEIN: Flere av demonstrantene var svært unge. Foto:  REUTERS/Hamad I Mohammed/Scanpix
KASTET STEIN: Flere av demonstrantene var svært unge. Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed/Scanpix Vis mer