Tåregass og vannkanoner mot demonstranter i Tyrkia

Nye sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter i Ankara og Istanbul.

NYE SAMMENSTØT: En demonstrant kaster en tåregassgranat tilbake på tyrkisk opprørspoliti under sammenstøt ved Taksimplassen i Istanbul i helga. Foto: AFP/BULENT KILIC/NTB Scanpix
NYE SAMMENSTØT: En demonstrant kaster en tåregassgranat tilbake på tyrkisk opprørspoliti under sammenstøt ved Taksimplassen i Istanbul i helga. Foto: AFP/BULENT KILIC/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstranter i Ankara, og kjempet iherdig for å holde tusenvis av demonstranter unna Taksim-plassen i Istanbul.

Flere demonstranter fortalte på sosiale medier at de var blitt angrepet av regjeringstro aktivister væpnet med kniver og køller, uten at politiet gjorde noe for å gripe inn.

Lokale medier meldte at en menneskemengde som ropte slagord til støtte for statsminister Recep Tayyip Erdogan angrep et av kontorene til opposisjonspartiet RPP i Istanbul.

Fem tyrkiske fagforbund har varslet streik og demonstrasjoner mandag, for å protestere mot det de mener er unødvendig maktbruk og brutalitet fra politiets side.

Istanbuls guvernør Huseyin Avni Mutlu advarer folk mot å samle seg på Taksim-plassen.

- Jeg ber dere, ikke kom til Taksim. Vi kommer ikke til å tillate noen ansamling av folk på Taksim-plassen under de nåværende omstendighetene. Vi tar alle sikkerhetsmessige forbehold, sier han til avisen Hurriyet.

Over 350 mennesker er pågrepet siden politiet ryddet Taksim-plassen lørdag, de aller fleste av dem søndag, opplyser en talsmann for advokatforeningen i Istanbul til Hurriyet. (NTB)