HAR STENGT SEG INNE: Joshua French (t.v.) og Tjostolv Moland holder seg på cella, og bruker håndklær til å vifte vekk tåregass. Det skal igjen være fullt opprør i fengselet i Kisangani. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
HAR STENGT SEG INNE: Joshua French (t.v.) og Tjostolv Moland holder seg på cella, og bruker håndklær til å vifte vekk tåregass. Det skal igjen være fullt opprør i fengselet i Kisangani. Foto: Tore Bergsaker/DagbladetVis mer

- Tåregass, tyveri og fullt opprør i Kongo-fengselet

Ifølge Tjostolv Molands far - som er svært urolig for sønnen og Joshua French.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en e-post til Dagbladet skriver Knut Moland at forhandlingene mellom fangene og politiet har brutt sammen, etter fangeopprøret som har herjet fengselet siden søndag.

- Fullt opprør Knut Moland snakket med sønnen Tjostolv for få minutter siden.

- Fangene angrep politidelegasjonen, tok mobiltelefonene deres og flere noen politihjelmer. En politimann fikk visst avfyrt en tåregassgranat på seg selv. Nå er tåregass avfyrt inn i fengselet igjen,og det er fullt opprør, skriver Knut Moland i e-posten.

Ifølge Moland har nå fangene full kontroll inne i fengselet, og fanger og politi slåss ved fengselsporten - der det er en liten sluse mellom hovedporten og luftegården.

Tåregass - Moland og French søker tilflukt i cella si, og bruker fuktige håndklær mot tåregassen som driver inn på cella, oppgir far Moland.

Fangenes protester skyldes mangel på mat og at mange sitter uten lov og dom.

Politiet har satt hardt mot hardt, med væpnede aksjoner mot fengselet.

Det ble i går framforhandlet en våpenhvile, men denne skal ifølge Knut Moland nå være brutt.

Pressevakt Hilde Steinfeld i UD kjente ikke til den nye uroen, og kunne ved 1130-tiden ikke kommentere Knut Molands opplysninger.

OPPRØRT: Knut Moland, far til Tjostolv som sitter fengslet i Kongo. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
OPPRØRT: Knut Moland, far til Tjostolv som sitter fengslet i Kongo. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer