Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Tårer da Inger (95) fikk hilse på oldebarnet

Coronaviruset gjør at mange finner på kreative måter å møte hverandre på. Inger Aatangens første møte med lille Theodor ble gjennom et vindu.

OLDEMOR: Inger Aatangens første møte med lille Theodor ble litt annerledes på grunn av coronaviruset. Foto: Arne Olsen
OLDEMOR: Inger Aatangens første møte med lille Theodor ble litt annerledes på grunn av coronaviruset. Foto: Arne Olsen Vis mer

Henning Lomsdal Aatangen og forloveden Marianne Valsø ble foreldre til lille Theodor 10. mars - to dager før regjeringen innførte de strengeste tiltakene i fredstid.

NYFØDT: Theodor Valsø Aatangen ble født midt i corona-krisen. Foto: Privat
NYFØDT: Theodor Valsø Aatangen ble født midt i corona-krisen. Foto: Privat Vis mer

Helsemyndighetene har iverksatt restriksjoner for pårørende som vil besøke pasienter på norske sykehjem og sykehus, fordi eldre og syke er ekstra utsatt for viruset.

De nybakte foreldrene måtte derfor tenke kreativt for at oldemoren skulle få møte det lille nurket.

- Besøket var en positiv og kjærlig opplevelse for henne til tross for enkelte restriksjoner i disse coronatider, forteller den nybakte pappaen Dagbladet.

Oldemor Ingers første møte med Theodor ble både rørende og annerledes. Sammen med en sykepleier på Lørenskog sykehjem, der Inger bor, fikk familien gitt 95-åringen beskjed om at det venta en overraskelse ved inngangen.

- Idet mormor rundet hjørnet, så ble hun helt i ekstase og gikk så fort som jeg aldri har sett henne gå, med utslitt hofte og rullator, forteller Henning til Dagbladet.

Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.

FØRSTE MØTE: Oldemor Inger hadde gleda seg lenge til å møte sitt første oldebarn. Foto: Privat
FØRSTE MØTE: Oldemor Inger hadde gleda seg lenge til å møte sitt første oldebarn. Foto: Privat Vis mer

- Kom noen tårer

Barnebarnet beskriver det som «helt fantastisk» å se oldemoren dulle med barnebarnet gjennom vinduet.

- Hun var helt i ekstase. Hun klarte ikke å finne fram en stol for å sitte ordentlig en gang. Hun bare satt og glana. Etter hvert kom det et par tårer, forteller de nybakte foreldrene.

Siden et vindu skilte dem, gikk samtalen på meldinger sendt til en sykepleier på innsida, som videreformidlet til Inger.

- Hun satt og gjorde de samme grimasene som Theodor gjorde og koste seg gløgg i hjel de 15 minuttene vi sto der, sier Henning.

FORELDRE: Henning Lomsdal Aatangen og Marianne Valsø viste stolt frem Theodor til Hennings mormor. Foto: Privat
FORELDRE: Henning Lomsdal Aatangen og Marianne Valsø viste stolt frem Theodor til Hennings mormor. Foto: Privat Vis mer

I 2018 mistet Henning og Marianne tvillinger, og det var derfor ekstra godt for oldemor og se at alt sto bra til, ifølge den nybakte pappaen.

- I teorien er dette hennes tredje oldebarn. Vi mistet eneggede tvillinger i slutten av oktober 2018, som har gjort et stort inntrykk på den godt voksne damen og ikke minst familien på begge sider, sier barnebarnet.

Han forteller at både mormoren og de ansatte på sykehjemmet har fulgt spent med på svangerskapet.

- Alt fra avdelingsleder til frisør, fotpleier og sykepleiere har vært veldig engasjerte over at mormor skulle bli oldemor. For hver kontroll vi har vært på, har vi dratt bort på sykehjemmet og gitt henne kopi av ultralydbilder.

- Strenge restriksjoner

Leder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, har tidligere fortalt til Dagbladet at tiltakene som nå er satt i gang ved norske sykehjem, både med tanke på besøk og fagfolk organisert i team, gjør at færre personer er i kontakt med pasientene.

- Spredning av smitte på sykehjem er noe vi er redd for at skal skje i Norge. Derfor er det innført strenge restriksjoner på sykehjemmene, sier Larsen.

Myndighetene anmoder pårørende om ikke å besøke sykehjem og omsorgsboliger, for å hindre spredning av coronaviruset.

SYNGER HVER DAG: Oliver og Mary Lou møttes for nesten tredve år siden, og har siden vært uadskillelige. Fram til nå. Reporter: Emilie Rydning. Video: CNN / Dagbladet TV Vis mer
Hele Norges coronakart