Tårer for Kristina

EGGE BARNESKOLE (Dagbladet): På vindusrekka står en pult tom. Der satt Kristina Weiseth Molvik (11). Hun ble brutalt kvalt av sin stefar. I går kveld fikk klassekameratene vite sannheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldre og barn står og kikker på hverandre. Ingen tror på hva som har skjedd på det lille tettstedet. Tårene triller, og alle klemmer hverandre.

Klokka er 18.30, og barneskolen er samlet for å minnes klassevenninna i 7A.

- Sannheten

- Hun var så engasjert og livsglad, forteller rektor Per Frostis. På søndag ettermiddag bestemte han seg for å samle pårørende, naboer, foreldre og klassekamerater til minnestund. Da hadde pågangen vært så stor at han ikke så noen annen mulighet. Politiet og krisegruppa skulle fortelle barna hva som hadde skjedd.

- Det er ingen god grunn til å skjule sannheten. Det er tøft for barna, men absolutt den beste måten å pleie sorgen på, sier etterforskningsleder Trond Garberg ved Steinkjer politidistrikt.

Han har vært 30 år i politiet, og dette er desidert den verste saken han har sett.

- Det er knapt nok noe som er verre, og det gjør at barna sitter inne med mange spørsmål, sier politimannen. Krisegruppa var i beredskap og tok imot alle som trengte hjelp på skolen.

- Vanskelig

To sjuendeklasser og en tredjeklasse, hvor søstera går, var samlet til minnestund med sine foreldre. Lys ble tent, og minnedikt hengt opp.

Bak i klasserommet henger Kristinas siste skolearbeid. En grønn tegning med et eple.

Psykiatrisk sykepleier og medlem av krisegruppa, Torhild Harborg, forteller at pågangen har vært stor.

- Det er ikke lett å snakke om vonde ting. Det er viktig at man får snakket ut om det. Vi legger ikke skjul på sannheten. Det er en vanskelig sak. Siden den lille jenta er seksuelt misbrukt, er det vanskelig å finne balansegangen på hvor mye man skal fortelle, sier Harborg. I morgen samles hele skolen til minnestund klokka ti.

Rektoren forteller at det er to ting som er viktig i denne sammenhengen:

- Nærhet og at man er åpen og ærlig. Derfor tok elevene det med innlevelse og fatning, sier Frostis.