Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tårer for penger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • For noen uker siden felte Utdanningsforbundets leder Helga Hjetland flere tårer over at undervisningsminister Kristin Clemet besluttet å overføre forhandlingsansvaret for lærerne til kommunene. Med stor patos erklærte Hjetland at det her sto om hva slags skole vi skulle ha i framtida. Det var stor prinsipiell forskjell på en skole styrt av kommunene og en styrt av staten. Det handlet om enhetsskolens videre skjebne. Dette kunne ikke lærerne bli med på, og det ble nærmest stans i all kontakt mellom Clemet og Hjetland.
  • Men så skulle det vise seg at det også i dette tilfellet var mulig å forhandle om prinsippene. Litt justeringer her og der, men først og fremst 60 millioner kroner, har blidgjort Hjetland slik at forholdet mellom partene igjen er normalt. Det er statsminister Kjell Magne Bondevik som ifølge Dagens Næringsliv har fungert som mekler. Med noen millioner som smøremiddel var prinsippene glemt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling