Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary Clintons taper mot Trump:

Tårer og fortvilelse på Hillarys valgvake: - Jeg har barnebarn. Jeg synes så synd på dem

Var sikker på seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): De fleste Demokratene følte seg sikre på at Hillary Clinton skulle klare å bli USAs neste president. Men ettersom valgresultatene tikket inn, ble seierstrua snudd til sjokk, sorg og fortvilelse.

Allerede før det hele var fullstendig avgjort, begynte mange av de flere tusen som hadde kommet til valgvaken i Javits Center i New York begynt å forlate stedet med bøyde hoder. Flere med tårer i øynene.

- Frykt for en kvinne

Dana Hall hadde kommet hele veien fra Chicago til det hun trodde skulle bli en fest. Hun har kjempet for Hillary Clinton som USAs første kvinnelige president. Da valgvaken gikk mot slutten, var hun i tårer.

- Dette var frykten for en kvinne som gjorde at Hillary tapte. Vi er blitt dyttet, og vi har fått et brutalt slag i ansiktet, sier Hall til Dagbladet mens hun tørker tårene.

FORTVILER: Dana Hall er redd for framtida med Donald Trump i Det hvite hus. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
FORTVILER: Dana Hall er redd for framtida med Donald Trump i Det hvite hus. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Åpenhjertig forteller hun om hvordan sønnen ble drept bare 21 år gammel i 2013 i Chicago - byen som har slitt med svært mye vold

- Han var på besøk hos meg i Chicago og dro til Popeyes. Han kom aldri tilbake. I stedet ble han skutt i bakhodet. Gjerningsmannen ble aldri tatt, sier Hall.

Nå frykter afroamerikanske Hall for framtida med Republikanske Donald Trump i Det hvite hus.

- Verre med Trump

- Jeg har barnebarn. Jeg synes så synd på dem. Hva slags sjanse har de med Trump som president? Han spør bare afroamerikanere: Hva har dere å tape? Sannheten er at det vil bli mye verre med Trump, sier Hall.

Likevel har hun ikke tenkt å gi opp.

- Jeg skal fortsette å kjempe. Men jeg kan ikke gjøre dette alene. Vi afroamerikanere må samle oss. Jeg var med da vi skapte historie og valgte en afroamerikansk president. Vi burde ha klart å vinne en kvinne også, sier Hall.

Samtidig som Demokratene deppet, sto stemningen naturlig nok i taket hos Republikanernes kandidat, Donald Trump.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!