Tårer på bakrommet

FROGNER (Dagbladet): Kristin Kirkemo Haukeland (28) fortrakk ikke en mine da den knusende dommen ble lest opp, men på bakrommet brast hun i gråt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett etter at hun var dømt til 21 års fengsel tenkte hun først og fremst på ektemannen Per og sin seks år gamle sønn.

- Hun var omsorgsfull, som alltid, sier hennes forsvarer Tor Kjærvik.

Røde øyne

Tårene kom først da Kristin fikk beskjed om at hun skulle varetektsfengsles straks. Det kom som et sjokk, både på henne og ektemannen.

- De var blitt forespeilt at en arrestasjon kunne skje under andre former enn minutter etter domsavsigelsen, sier Tor Kjærvik til Dagbladet.

Men helt uforberedt på at hun kunne bli domfelt, var Kristin ikke. Etter rettsmøtet ble hennes private eiendeler - ferdig pakket i plastposer hentet ut av bilen hun ankom rettslokalet i.

Per og Kristin fikk bare noen minutter sammen på pauserommet før politiet førte Kristin ut i en ventende bil.

Kort tid etter kom Per Haukeland ut med rødkantete øyne, etterfulgt av svigerfaren Sverre Martin Kirkemo og hans samboer Lise Wettergreen. Alle tre var sterkt preget av det som hadde skjedd.

Hos pappa

Ingen av dem ønsket å snakke med Dagbladet i går. Men i et intervju med Dagbladet tidligere i vår, var Per og Kristin svært optimistiske.

- Jeg regner med å leve normalt og få barn med Kristin. Kristin har ikke medvirket til drap, sa Per Haukeland.

De to møttes etter at Kristin slapp ut av varetekt. De giftet seg i Bekkelaget kirke 26. august i fjor.

Den siste natta før domsavsigelsen overnattet Per og Kristin hjemme hos Kristins far Sverre Martin, hans samboer Lise og schæferhundene som betyr så mye for Kristin.