Tårevåt prins raste mot journalist

- Skal De være nesevis er De ikke velkommen her, sa prins Joachim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Onsdag forrige uke ble det kjent at danskenes prins Joachim skulle skilles fra prinsesse Alexandra. I dag møtte prinsen pressen for første gang etter at separasjonen ble offentliggjort.

Det gikk ikke så bra.

Pressen hadde møtt mannsterkt opp da en fattet men tydelig beveget prins i dag innviet et naturvernprosjekt i Arnåen, som sitt første offisielle oppdrag etter at skilsmisseplanene ble kjent, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Den fattede fasaden fikk imidlertid raskt en sprekk, da en journalist fra danske Se og Hør gikk tett opp til prinsen og stilte følgende spørsmål:

- Er det nå slutt på å drikke i samme omfang som tidligere?

Prinsen snudde seg ifølge nyhetsbyrået med et rykk mot den nærgående journalisten og svarte med sint stemme og tårer i øynene:

- Hvis de skal være nesevis, så er De ikke velkommen her!

Episoden skjedde i det prinsen skulle gå ned til vannet for gi fotografene mulighet til å ta bilder av ham. Litt tidligere hadde prinsen selv kommet inn på skilsmissen i sin åpningstale:

- Som dere sikkert vil forstå, er det en meget vanskelig periode for min familie og meg selv, men det er av stor betydning for meg å kunne fortsette med de offisielle plikter og oppgaver jeg har påtatt meg. Jeg vil gjerne takke for den sympati og varme, som har strømmet min familie i møte i denne vanskelige tid. Det varmer og hjelper oss mer enn dere aner.

Prins Joachim har vært utsatt for nokså hard medfart i danske medier i dagene etter at skilsmissen ble kjent. Pressens og folkets sympati har gått til prinsesse Alexandra, mens prinsens feste- og drikkevaner har blitt gjort gjenstand for en rekke kritiske avisoppslag.

<B>REAGERTE MED TÅRER: Prins Joachim møtte pressen for første gang etter at skilsmissen ble kjent i dag.