Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tårevåt Veronica

LILLESTRØM (Dagbladet): Veronica Orderud gråt seg gjennom nesten hele sin forklaring for retten i går. Hun kløp seg hardt i låret og knep igjen øynene for å stoppe tårene da statsadvokat Jørn Sigurd Maurud leste fra hennes intime betroelser til dagboka si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemann Per kjempet også mot tårene da aktor leste fra dagboka, som vitnet om et alt annet enn lykkelig liv for Veronica og Per.

Sint og fortivlet

«Jeg forstår ikke at han kan være sånn mot meg, så stygg, så ond,» skrev Veronica om ektemannen i april 1999. I retten i går forklarte hun at hun brukte dagboka for å få ut frustrasjon når hun var sint.

Svigerforeldrene Marie og Kristian Magnus fikk også gjennomgå i dagboka: «Jeg vet at jeg synder, men jeg ønsker dem døde rett og slett,» skrev hun etter at Per var konfrontert med urådighetserklæringen.

- Jeg var sint og fortvilet, og det ble mye sterkere enn jeg kan stå inne for, forklarte hun snufsende.

Trodde Per eide

Hun sa hun tok det for gitt at Per eide gården da hun kom til Orderud som praktikant 21 år gammel. Også etter at de ble kjærester høsten 1993, trodde hun Per eide gården.

- Jeg tror det var i 1994, muligens etter at vi giftet oss, at jeg fikk vite at Per ikke hadde hjemmel til gården. Det var i forbindelse med at Per ville kjøpe noe tilleggsjord til gården at dette kom fram. Jeg ble veldig forbauset, forklarte Veronica, som var opptatt av å få orden på dette.

- Jeg ønsket faste rammer og sikkerhet for vår framtid. Jeg er slik at jeg ønsker meg orden i sysakene, men jeg opplevde ikke at jeg var en pådriver for at dette skulle ordnes.

Hun var ikke fremmed for tanken om at svigerforeldrene kanskje oppfattet henne som en pådriver.

- De hadde levd med Per i 40 år, og så kom jeg dit som 21-åring. Det medførte dramatiske endringer. Det var nok lett for dem å legge skylda for endringene på meg, sa Veronica.

«En feig pyse»

Maurud siterte fra dagboka der Per blir beskrevet som en «feig pyse» som «taklet livet altfor dårlig».

- Jeg har vel vært skuffet og lei meg, og så kom det til uttrykk på denne måten, sa hun gråtkvalt.

I retten beskrev hun imidlertid sin mann som snill, hensynsfull, romantisk og oppmerksom.

Svigerfaren hadde hun ikke mye godt å si om.

- Man skal vel ikke snakke stygt om de døde, men jeg må innrømme at jeg ikke likte ham særlig godt som menneske. Og jeg hadde også inntrykk av at han ikke likte meg, sa Veronica diplomatisk.

I herredsretten uttrykte hun det annerledes: - Vi tålte ikke trynet på hverandre, sa hun da.

TØRKET TÅRENE: - Jeg blir bare flau og oppgitt over meg selv, sa Veronica Orderud da aktor leste høyt fra dagboka hennes i går. Veronica forklarte at hun brukte dagboka for å få ut sinne og frustrasjon.
Hele Norges coronakart