Tårevått farvel for kongeparet

Kong Harald har hilst på barn og unge fra Skaugum hele 56 ganger. Nå er det over. Det er naturlig nok litt trist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et asketre til å plante i Slottsparken og et kart som viser raskeste veien tilbake til Skaugum var Asker-russens avskjedsgave til kong Harald og dronning Sonja. I dag tok kongeparet et vått og vemodig farvel med sine sambygdinger.

Det kjølige været med regn i luften la ingen demper på 17.mai-toget i Asker. Barn og unge stilte mannsterkt opp for å ta et siste farvel med vertskapet på kongsgården. Men askerbøringene håper at den gode tradisjonen blir tatt godt hånd om av neste generasjon når kronprins Haakon og hans brud overtar Skaugum.

56 ganger - fra 17. mai 1946 - har kong Harald hilst bygdas barn og unge 17. mai om morgenen. For dronningen var det 32. gang. Nå er det slutt.

Ville se Mette-Marit

Asker-russen var preget av nattens festligheter da de som siste flokk i barnetoget hilste på kongeparet. De rødkledde ungdommene la ikke skjul på sin skuffelse over at kongefamiliens unge for første gang ikke sto sammen med sine foreldre på Skaugum-trappa.

Mette-Marit var også etterlyst med taktfaste rop.

Men konge og dronning tok godt imot den røde horden, og kong Harald var sjeldent raus med klemmer til de to unge russejentene som overrakte populære gaver til kongeparet: Et asketre til å plante i Slottsparken «så de kan se på det når hjemlengselen til Skaugum blir for stor», og et veikart som viste raskeste veien «hjem» til Asker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer