Tarjei (20) hørte pusten til Breivik før han ble skutt

Nå vil han vitne og gå videre med livet.

KJEMPER: Det har blitt mange sykehusopphold for Tarjei Jensen Bech som ble skutt i foten av Anders Behring Breivik på Utøya. Ved Universitetssykeuset i Nord-Norge får han fysikalsk behandling for skudd- og fallskadene han fikk på Utøya. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
KJEMPER: Det har blitt mange sykehusopphold for Tarjei Jensen Bech som ble skutt i foten av Anders Behring Breivik på Utøya. Ved Universitetssykeuset i Nord-Norge får han fysikalsk behandling for skudd- og fallskadene han fikk på Utøya. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tarjei Jensen Bech (20) gjemte seg og hørte pusten til Anders Behring Breivik før han selv ble skutt. Nå ser han fram til å vitne mot massemorderen og gå videre med sitt eget liv.

- Rettssaken vil være en måte å komme seg videre på til slutt. Men jeg har ikke tenkt å følge mye av den. Jeg føler ikke for å sitte i ti uker å høre på de bisarre meningene hans. Jeg kan gjøre andre ting i mellomtiden, drive politikk blant annet. Det er mye mer meningsfullt, sier Tarjei Jensen Bech til NTB.

Mer engasjert Tarjei var fylkesleder i Finnmark AUF da han ble skutt. Etter Utøya har han engasjert seg enda mer politisk. Han sitter nå i kommunestyret og formannskapet i hjembyen Hammerfest, og er også valgt inn i fylkestinget i Finnmark.

- Utøya har ikke endret meningene mine. Men det har ført til at jeg har fått enda større lyst til å drive politikk. Det var demokratiet Breivik var imot. Da må man stå på for demokratiet. Det har blitt viktigere å drive politikk etter det som skjedde, sier Tarjei Jensen Bech.

Reiser vekk NTB møter ham på Universitetssykehuset i Nord-Norge der han er i ferd med å avslutte enda en omgang med fysikalsk behandling for skudd- og fallskadene han fikk på Utøya. Tarjei kommer aldri til å bli helt den samme igjen. Men det går framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer