Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tarvelig opera

En opera i Bjørvika er vel bedre enn ingen opera? De fleste vil være enige, men det er en nokså stusselig bakgrunn for å spandere 1,8 milliarder kroner. Når århundreskiftets store kulturbygg skal reises, hadde det fortjent glede og entusiasme, ikke en sukkende resignasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Gutta i Frp klarer ikke å hindre operaen en gang til, men de sikrer den dyreste og den kulturpolitisk dårligste løsningen. I årevis vil Bjørvika være en operascene i de tarveligste omgivelser. Kulturhus bør bygges for kulturen og publikum, ikke andre politiske hensyn.
  • Selve byggingen vil neppe gå smertefritt. Da vil Frp-politikere sikkert åkke seg over skandalebygget i Bjørvika. Forsinkelser og overskridelser. Hvem husker da at det var Frp's eget verk at operaen kom til Bjørvika?
  • Nordtrønderen Per Sandberg fraskriver seg alt ansvar for lokalisering til Bjørvika, de vil jo stemme imot ethvert operabygg. Sandberg tilhører et parti som gjerne jamrer seg over livsfjerne teoripolitikere som ikke tar praktiske hensyn, særlig hvis det dreier seg om bruk av offentlige midler. Her er partiet selv det beste eksempel.
  • Forfatteren Torgrim Eggen holdt for noen måneder siden et kåseri i radio, der han skisserte et hemmelig selskap som motarbeidet opera i Norge. De hadde hatt suksess i over 100 år. Ved hver korsveg hadde selskapet seiret i kampen for å hindre et operabygg i Oslo. Det kan virke som om Eggen var på sporet av noe.
  • Nå blir det opera, med nød og neppe. En opera født av obstruksjon og resignasjon.