LØSLATT FRA VARETEKT:  Eirik Jensen er i dag løslatt. Foto Marius Gulliksrud
LØSLATT FRA VARETEKT: Eirik Jensen er i dag løslatt. Foto Marius GulliksrudVis mer

Tas hånd om av politikolleger på hemmelig sted

Eirik Jensen løslatt fra varetekt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble i ettermiddag løslatt fra varetekt.

Ifølge hans forsvarer Jens-Ove Hagen har politikolleger og helsepersonell tatt ham med til et hemmelig sted hvor han holdes skjermet.
Støttespillerne vil hjelpe ham med å bygge seg opp igjen etter tre måneder i så godt som isolasjon i varetekt.

- Polititjenestemannen har fra første dag benektet straffskyld, noe han opprettholder med styrke. Etter å ha vært holdt innesperret og fratatt all kontakt med familie, venner, og arbeidskolleger i den meste av varetektsperioden, her han svært sliten, psykisk og fysisk, skriver hans forsvarer Jens-Ove Hagen i en melding til pressen.

I meldingen ber han om respekt for at Eirik Jensen nå ønsker fred. Oppfordringen gjelder spesielt media.

Vil renvaske seg Hagen skriver videre at Jensen vil jobbe for å renvaske seg.

- Han understreker at han vil fortsette innsatsen for å bli renvasket fra de grove beskyldingene om den såkalte investoren har rettet mot ham.

Jens-Ove Hagen viser til at Eirik Jensen gjennom hele oppholdet i varetekt har stilt seg til rådighet for Spesialenheten.

- Blant annet gjennom avhør av minst 40 timers varighet dokumentert på mer enn 500 maskinskrevne sider.

I meldingen takker Eirik Jensen for støtte fra både kolleger og venner, og ukjente som har avgitt støtteerklæringer.

Mistankegrunnlaget uendret Polititoppen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar i år, og har hele tida nektet straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon i forbindelse med en større narkotikasak. Polititoppen skulle etter planen sitte i varetekt til tirsdag 3. juni, etter at anken hans ble forkastet av Høyesterett.

Selv om han nå lølates innebærer ikke det at mistanken mot ham er svekket, sier Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker.

- Det at siktede løslates, endrer ikke grunnlaget for siktelsen eller mistanken om grov korrupsjon. Det gjenstår fortsatt mye etterforskning, og det er forventet at arbeidet vil pågå i flere måneder fremover. Målet er å komme frem til et korrekt resultat som bekrefter eller avkrefter mistanken som nå foreligger, sier Øyen.