Emilie Enger Mehl

Tas i forsvar: - Det var dråpen

Marit Arnstad har sett seg lei av Høyres angrep på Emilie Enger Mehl, og beskylder Høyre for å bruke justisministerens populære ansikt for å skaffe spalteplass. - Avslører bare mismot, svarer Høyre.

TAS I FORSVAR: Emilie Enger Mehl angripes unødig av Høyre for å få presseoppslag, sier Senterpartiets Marit Arnstad. Foto: NTB
TAS I FORSVAR: Emilie Enger Mehl angripes unødig av Høyre for å få presseoppslag, sier Senterpartiets Marit Arnstad. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Senterpartiets parlamentariske leder har fått nok.

Marit Arnstad er lei av det hun oppfatter som Høyres målrettede angrep på justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

- Dråpen som fikk det til å renne over for meg var da Høyre brukte en rapport om vold i nære relasjoner til å angripe Mehl. Rapporten dreide seg om perioden 2015 til 2020 - altså da Høyre styrte og er en hard dom over Høyres politikk.

Høyres Sveinung Stensland sa følgende i forrige uke da Riksrevisjonen kritiserte myndighetenes innsats mot vold i nære relasjoner:

- Emilie Mehl har nå vært justisminister i 9 måneder, men fortsatt ikke klart å levere på handlingsplanen mot vold i nære relasjoner, sa Stensland.

Gjennomskuet Høyre

Arnstad sier hun har gjennomskuet taktikken fra Høyre, som hun også mener å ha observert også i flere andre saker.

- Høyre vet at det er lettere å få oppslag i avisene om de trekker inn Emilie Enger Mehl. Men det er uryddig og ugreit. Høyre bør gå meget stille i dørene her. Riksrevisjonen kritiserer Høyres regjering, ikke regjeringen som styrer nå.

- Høyre evner ikke å ta ansvar for politikken til egen regjering, men forsøker å skygge over det ved å peke på Emilie Enger Mehl, legger Arnstad til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer