«Tassen» hjem etter 12 døgn

Knut Solvang trodde han hadde mistet jaktkameraten sin i romjula. Men «Tassen» (5) kom tassende hjem for egen maskin etter 12 døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg trodde knapt mine egne øyne. Dette var helt fantastisk. Jeg var sikker på at «Tassen» var omkommet etter å ha vært forsvunnet i 12 dager, sier Knut Solvang rørt og glad til Agderposten.

Han hadde allerede sett seg om etter ei ny jaktbikkje, etter at «Tassen» forsvant under rådyrjakt rundt Hovdefjell. Solvang hadde lånt bort den erfarne hannhunden til to kamerater som skulle på jakt lille julaften. Etter kort tid fikk «Tassen» los på et rådyr, og forsvant. Jegerne hørte hunden i en halvtime, før lyden av dreveren forsvant. De satte seg ned og tente bål mens de ventet på at hunden skulle komme tilbake, men da mørket falt på måtte de gi opp ventinga.

Forkommen og radmager

Julaften gikk med til å leite høyt og lavt etter «Tassen». En uke seinere kom snøen, og det var sprengkaldt i området. Solvang begynte å tro at jaktkameraten var død.

- Jeg fryktet at hunden hadde druknet i en bekk eller ramlet ned en fjellskråning, sier han til avisa.

Han kontaktet politiet, og satte inn annonse i avisa. Men «Tassen» var og ble borte. Over nyttår regnet han alt håp for å være ute. Han hadde allerede begynte å ringe rundt for å skaffe seg en ny valp, da «Tassen» sto på trappa midt på dagen 4. januar. Forkommen og radmager sto hunden og peip ved inngangsdøra. Og da Solvang kom hjem fra jobb, ble han møtt av sin gamle venn.

- De første timene var det bare mat som stod i hodet på 'Tassen'. Hunden var hol av sult. Han slukte en hel middag og fire skiver med leverpostei, før han la seg til å sove. Morgenen etter gikk åtte skiver med leverpostei ned på høykant, sier den glade hundeeier, som i løpet av intervjuet med lokalavisa må tørke en tåre fra øyekroken.

Han har ingen anelse om hvor 'Tassen' har vært i løpet av de 12 dagene hunden var forsvunnet.

- Jeg skulle ønske at hunden kunne snakke. Tenk hvilken spennende historie han kunne fortelle, sier Solvang.

TASSET HJEM:</B> Nils Mosberg vet ikke hva Tassen gjorde på egen hånd i 12 døgn. Han er bare glad jaktkameraten tasset tilbake for egen maskin.