Tatjana (16) sporløst borte

HÆGEBOSTAD (Dagbladet): Den vakre russiske modelljenta Tatjana (16) er sporløst forsvunnet fra asylmottaket i Eiken i Indre Agder. Foreldrene Victoria (37) og Viatcheslav Ilyenko (35) har i dagevis sittet klistret til mobiltelefonen i håp om at jenta deres skal gi et livstegn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tatjana ble sist sett lørdag morgen, og er nå etterlyst av politiet med navn og bilde.

Jenta kan telefonnummeret utenat og har hatt muligheten til å gi beskjed om hva som har hendt dersom hun har vært i nærheten av en telefon.

- Vi holder alle muligheter åpne. Vi har rett og slett ingen sikre spor å gå etter, sier lensmann Børge Steinsland i Hægebostad til Dagbladet.

Fra før har familien mistet tre barn under fødsel og sykdom. Da de kom til Norge i april, var det bare Tatjana og lillesøster Anastasia på fire år igjen.

Bekymret mor

I går gjennomførte Røde Kors-mannskaper fra Lyngdal og Søgne en resultatløs fingransking av det kuperte terrenget rundt asylmottaket i Eiken.

Foreldrene er vettskremte og redde for hva som kan ha skjedd henne.

- Hun kan ikke norsk. Bare litt engelsk i tillegg til russisk, sier mamma Victoria.

- Jeg er svært bekymret. Jeg håper i det lengste at hun bare har stukket av og at hun er i gode hender, sier hun.

I går ettermiddag fikk Victoria Ilyenko medisiner slik at hun for første gang siden lørdag fikk et par timers søvn.

- Tatjana er ei veldig god jente. Det har aldri vært noe tull med henne, sier foreldrene.

De understreker så sterkt de kan at de er glade i jenta og at hun ikke har noe å frykte dersom hun bare har fått en fiks idé og har rømt av gårde for en stund.

- Samtidig takker vi alle som leter etter henne.

På sykehus

Ekteparet forteller at Tatjana var innlagt noen uker på sykehus i Kristiansand inntil et par uker siden. 16-åringen skal ha gitt uttrykk for at hun følte seg tryggere i sykehusomgivelsene enn på asylmottaket i Eiken.

Mottaksleder Jon Tveiten skryter av både Tatjana og hennes familie.

- De er skikkelige og greie mennesker. Tatjana har gjort et spesielt inntrykk på alle hun har møtt her på mottaket. Alle ble slått av hennes nydelige nordiske utseende, en modellpreget jente, sier Tveiten.

Tatjanas mor opplyser at datteren allerede som 14-åring prøvefotograferte hjemme.

MODELL: Dette er et av de siste bildene som ble tatt av 16 år gamle Tatjana Ilyenko før hun forsvant sporløst fra asylmottaket i Eiken tidlig lørdag morgen. Tatjana sitter på en benk på mottaket sammen med lillesøster Anastasia (4).