- Tatoveringen var særdeles viktig i identifikasjonsarbeidet

Den drepte mannen i Sarpsborg er irakisk kurder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Sarpsborg holdt klokka 13 en pressekonferanse i forbindelse med at en mann ble funnet drept ved Trøsken bru lørdag.

Politioverbetjent Kai André Andersen og Tommy Brøske opplyser at oppslagene i media har bidratt til nye funn i saken. Den drepte mannen er irakisk kurder, og er født i 1983.

- Vi jobber med varsling av pårørende, derfor kan vi ikke gå ut med fullstendig identitet, sier Brøske.

Mannen har tidligere fått avslag på opphold i Norge, men nå er hans nåværende status usikker. Politiet opplyser at pårørende ennå ikke er informert, og at de derfor ikke vil gå ut med mannens fulle identitet. Deler av mannens familie er bosatt i utlandet.

- Politiet har mottatt en rekke tips i saken og det jobbes nå med full styrke, sier Andersen.

Viktig tatovering Under gårsdagens pressekonferanse opplyste politiet at mannen har en skorpiontatovering på høyre side av halsen.

- Tatoveringen var særdeles viktig i identifikasjonsarbeidet, sier Brøske i dag.

Politiet er usikker på hvor lenge mannen har ligget i vannet, men anslår at drapet skjedde en gang i månedsskiftet mai/juni i år.

- Vi vet at han har hatt tilhold i Rakkestad og Sarpsborg de siste årene. Han er irakisk kurder og kom til Norge midt på 2000-tallet. Han er ikke norsk statsborger, sa politioverbetjent og etterforskningsleder Kai André Andersen i Østfold politidistrikt på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Ber om tips De ønsker fortsatt at folk som har vært i området ved Trøsken bru de siste tre ukene - eller som har opplysninger som kan knyttes til saken - skal ta kontakt.

FUNNET I VANNET: Det var en ung gutt som fant den drepte mannen i elva da han var ute og syklet lørdag. Foto: Thomas Andersen / NTB scanpix
FUNNET I VANNET: Det var en ung gutt som fant den drepte mannen i elva da han var ute og syklet lørdag. Foto: Thomas Andersen / NTB scanpix Vis mer

- Vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med folk som har vært i Trøsken-området. Spesielt de som var på en gjedde-festival 25. - og 26. mai, sier Brøske.

- Det er viktig for oss å kartlegge hans videre bevegelser. Det er grunn til å tro at det er flere i miljøet som kjenner offeret.

Det var en ung gutt som oppdaget liket i 17-tida lørdag, da han kom syklende ved Trøskenbrua, noen kilometer nord for Sarpsborg sentrum.

Gutten oppdaget noe han mente måtte være et bein stikke opp av vannet, og kontaktet umiddelbart politiet. Sammen med brannvesenet hentet politiet liket opp av elva.

Politiets tipstelefon 69 11 33 00 er bemannet hele døgnet.

PRESSEKONFERANSE: Fra gårsdagens pressekonferanse -  politiadvokat Anette Sogn og etterforskningsledelsen ved Kai André Andersen og Tommy Brøske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Fra gårsdagens pressekonferanse - politiadvokat Anette Sogn og etterforskningsledelsen ved Kai André Andersen og Tommy Brøske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer