Tatovøren Nick jobbet seks år i Norge før han ble utvist. Nå har han vunnet en knusende seier over UNE i retten

Borgarting lagmannsrett mener UNE har tolket og anvendt regelverket feil.

VANT: Halvannet år etter at Nick Morte og samboeren Nina Red ble hentet av politiet og sendt ut av Norge, har Morte vunnet en knusende seier over UNE i retten. Foto: Privat
VANT: Halvannet år etter at Nick Morte og samboeren Nina Red ble hentet av politiet og sendt ut av Norge, har Morte vunnet en knusende seier over UNE i retten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er fremdeles litt sjokkert. Dette har pågått over så lang tid, og nå begynner realiteten å gå opp for meg. Det føles surrealistisk, sier den russiske tatovøren Nick Malt'sev, som går under kunstnernavn Nick Morte, til Dagbladet.

15. mai fikk han nyheten om at han har vunnet saken mot Utlendingsnemda (UNE).

Ble utvist

Det har gått halvannet år siden Nick, sammen med kona Nina, med kunstneretternavnet Red, ble utvist fra Norge, og nå har Borgarting lagmannsrett kjent utvisningen ugyldig.

For å forklare saken må vi helt tilbake til 2010, da Morte flytter til Norge og sikrer seg midlertidig oppholdstillatelse, og begynner å arbeide som tatovør.

Han etablerer enkeltpersonsforetak og begynner i jobbe i lokalene til Lucky7 i Oslo.

I 2014 får han avslag på søknad om fornyet oppholdstillatelse i Norge av Utlendingsdirektoratet (UDI), anker til UNE og får medhold.

Men i 2016 begynner problemene for alvor for Morte. Da avslår UDI Mortes søknad om forelenget oppholdstillatelse. De begrunner avslaget med at han verken er selvstendig næringsdrivende, eller er faglært i utlendingsforksiftenes forstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer