Tatt 35 ganger uten førerkort

38-åringen er tidligere dømt sju ganger og bøtelagt to ganger for bilkjøring uten lappen. Nå må han i retten igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalte har tilstått. I tillegg til å ha kjørt uten lappen 35 ganger, omfatter tiltalen heleri og brudd på narkotikalovgivningen, uten at sakene er særlig alvorlige.

38-åringen ble fredag arrestert av politiet og kastet på glattcelle i Lillestrøm. Mandag ble han varetektsfengslet. Grunnen var fare for unndragelse, fordi han kom to timer for seint da en rettssak mot ham skulle starte i november.

Forsov seg

Da forsov han seg, og kameraten som skulle kjøre ham kjørte av veien. 38-åringen kom en halv time etter at dommeren hadde utsatt saken og hevet retten.

- 38-åringen er dømt tidligere. Dette var første gang han ikke rakk rettsmøtet, sier hans forsvarer Per Sjong Larsen.

Opprørt

I dag starter rettssaken mot 38-åringen i Lillestrøm. Da har han sittet seks døgn på glattcelle. Det er stikk i strid med regler som Justisdepartementet har utarbeidet, om at varetektsinnsatte bare skal sitte ett døgn på glattcelle etter at fengslingskjennelse er avsagt.

Sjong Larsen er opprørt over at klienten vil ha sittet ei uke på glattcelle når saken avsluttes fredag ettermiddag.

- Alle må forstå at dette ikke er en tilfredsstillende måte å forberede seg til en rettssak på. Ransmenn slipper varetektsarrest på grunn av plassmangel, men min klient må sitte. Han er ingen voldsmann. Dette må være feilprioritering.

38-åringen ble dømt første gang for kjøring uten førerkort i 1984, og er bøtelagt siste gang på begynnelsen av 2000-tallet.